Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Ahmed Alispahić sa prvim timom putuje na revanš protiv BATE Borisova
Intervjui

Ahmed Alispahić sa prvim timom putuje na revanš protiv BATE Borisova

12.08.2019 u 17:02h

U evropskoj bordo noći, FK Sarajevo je odlučio na Koševu organizovati još jednu nagradnu igru „Vodimo te u Evropu”. Najsretniji navijač na utakmici protiv Celtica bio je Ahmed Alispahić koji će zajedno sa prvim timom putovati na revanš susret u Bjelorusiju u okviru trećeg kola kvalifikacija Evropa lige protiv FK BATE Borisov.

Iskoristili smo priliku prije odlaska, te upoznali sretnog dobitnika koji nam je otkrio najdražeg igrača i prognozu utakmice protiv BATE Borisova.

Sjećete li se prve utakmice u kojoj ste gledali bordo momke na stadionu Asim Ferhatović Hase?

Sarajevo pratim dugi niz godina, međutim prva utakmica na kojoj sam prisustvovao jeste europska utakmica na Koševu protiv Lech Poznan-a u julu 2015. godine

Ko Vam je najdraži igrač?

Među najdražim igračima bi sigurno izdvojio Mersudina Ahmetovića, naše lavlje srce za koga se nadam da će moći biti spreman za revanš susret, ali i naš majstor Benjamin Tatar.

Da li imate utakmicu koja vam je ostala u sjećanju, koju bi voljeli ponoviti?

Utakmica koja je ostavila velik utisak na mene jeste definitivno utakmica protiv Levskog kada smo uz majstorije Saida Huseinovića pobijedili 3-1. Sličnoj utakmici i rezultatu se nadam i u Bjelorusiji protiv Batea!

Da li ste vjerovali da ćete osvojiti nagradu?

Za nagradnu igru sam zaboravio nekoliko sekundi nakon što sam papirić ubacio u kutiju, tako da nada uopšte nije postojala, a danas sam najsretniji navijač Sarajeva.

Kako se osjećate u vezi sa činjenicom da ćete sa prvotimcima iću na revanš susret u Bjelorusiju?

Sama pomisao na to da ćemo moj prijatelj Adnan i ja upoznati prvotimce Sarajeva kao i trenera Husrefa djeluje nevjerovatno. Odlazak u Bjelorusiju sa njima je nešto nestvarno.

Kako ste zadovoljni prvim susretom na Bilinom polju sa FK BATE Borisov?

U prvom susretu na Bilinom polju iako nismo ostvarili pozitivan rezultat, bili smo tim sa puno boljom igrom i šansama, međutim sreća nije bila na našoj strani.

Da li mislite da u revanšu možemo do povoljnog rezultata? Koje su vaše prognoze?

Ubijeđen sam da će pravda na gostujućoj utakmici biti zadovoljena i da ćemo za našeg Bordo Diva navijati i u play-offu.

Koga vodite na revanš utakmicu?

Na revanš utakmicu vodim prijatelja Adnana Imamovića od kojeg mi je prešla strast prema bordo svetinji, i sa kojim sam redovno posjećivao utakmice na Koševu minulih sezona.