Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
ALEKSANDAR VASOSKI: IGRAČI RADE ODLIČNO, U POTRAZI SMO ZA JOŠ NEKOLIKO POJAČANJA
Intervjui

ALEKSANDAR VASOSKI: IGRAČI RADE ODLIČNO, U POTRAZI SMO ZA JOŠ NEKOLIKO POJAČANJA

20.01.2022 u 11:00h

Novi šef stručnog štaba, Aleksandar Vasoski, u intervjuu za klupski YouTube kanal prokomentarisao je dosadašnji dio priprema i stanje ekipe.

- Kakvi su utisci nakon prve sedmice provedene u FK Sarajevo?

Utisci su veoma pozitivni, momci su super, dobro rade i disciplinirani su, tako da mislim da je ova uvodna sedmica prošla jako dobro. Optimističan sam kada je riječ o polusezoni koja je pred nama i nadam se da ćemo ostvariti naše ciljeve.

- Da li ste zadovoljni uslovima u TC Butmir i radom Vaših igrača u prvom dijelu priprema?

Uslovi su odlični, iako nas vrijeme nije baš najbolje poslužilo zbog snijega koji je padao u proteklom periodu. Mislim da ćemo imati priliku da radimo dosta bolje kada počnemo trenirati na boljim terenima koji nisu prekriveni snijegom. Igrači vrlo dobro rade i ako nastave raditi ovim tempom mislim da ćemo u nastavku sezone vrlo lako ostvariti zacrtrane ciljeve.

- Sarajevo je već dovelo nekoliko pojačanja, da li u planu imate dovođenje još igrača i o kojim pozicijama je riječ? Da li ste zadovoljni sa igračkim kadrom sa kojim raspolažete?

Zadovoljan sam sa igračkim kadrom, riječ je o dosta kvalitetnim igračima, a ekipa ima puno i mladosti i energije. U potrazi smo za još par igrača na određenim pozicijama, ali želimo dovesti kvalitetne igrače koji će biti prava pojačanja za nas. Upravni odbor aktivno radi na tome i nadam se da ćemo uskoro imati i još neke nove igrače sa nama.

- Slijedi odlazak u Ljubuški, šta očekujete u ovom dijelu priprema i na šta ćete se najviše fokusirati?

U Ljubuškom smo već zakazali dvije prijateljske utakmice, a fokus će biti na implementaciji taktike koja je zamišljena. Bit će interesantno vidjeti kako će ekipa izgledati na terenu nakon ovog prvog dijela priprema u kojem smo se više forsirali na kondiciju, tako da ćemo sada imati priliku da vidimo kako će ekipa izgledati i taktički na terenu.