Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Darko Lazić: Ovakvo jedinstvo nisam još nigde video do sada
Intervjui

Darko Lazić: Ovakvo jedinstvo nisam još nigde video do sada

23.03.2019 u 18:00h

Darko Lazić stigao je u FK Sarajevo prije više od dva mjeseca kao slobodan igrač, te je za kratko vrijeme pokazao o kakvom se igraču radi. Dvadesetčetverogodišnji defanzivac je u šest nastupa postao neizostavna karika u timu Husrefa Musemića, a za klupski sajt je govorio o atmosferi u ekipi, svojim igrama, Mersudinu Ahmetoviću i mnogim drugim temama.

Darko, u FK Sarajevo ste više od dva mjeseca, kako ste zadovoljni svojim igrama i cjelokupnom atmosferom u timu?

Atmosfera u timu je fantastična, moram biti iskren da ni u jednom klubu do sada nisam video takvo jedinstvo. Svi dišemo kao jedan i zaista uživam ovde. Svojom igrom sam za sad zadovoljan, ali naravno da uvek može bolje. Na meni je da radim još i rezultat će doći.

Iza sebe već imate sjajnu karijeru, igrali ste u Crvenoj zvezdi, Anziju i Alanyasporu, možete li nam reći šta vas je to privuklo da dođete u FK Sarajevo?

Hvala na tim rečima. Sarajevo je veliki klub sa bogatom tradicijom i historijom, te sigurno da vam nije svejedno kada takav klub pokaže interesovanje za vas.

Ko je osoba/trener od koga ste najviše naučili u svojoj karijeri?

Od svakog trenera sam naučio ponešto, ali mogu reći da sam najviše naučio od prijatelja i velikog igrača Spire Grujića i od mog dugogodišnjeg privatnog trenera Srđana Žirojevića. Naravno, tu je i moja porodica koja me naučila da budem ovakav kakav jesam, te je uvek bila uz mene tokom moje karijere.

Tim igra zaista odlično, šta je po vama najveći razlog trenutnih rezultata?

Mislim da je najveći razlog dobrih rezultata upravo zajedništvo i odlična atmosfera u ekipi. To je ono što nam daje dodatnu snagu, jer znamo da smo tu svi za jednog.

S kim se najviše družite od saigrača?

Pa sa svima se družim jer smo stalno zajedno, ali ako bih trebao nekoga izdvojiti to bi bio Miloš Stanojević.

Ko je u ekipi po vama najzanimljiviji, odnosno ko uvijek popravi atmosferu među ekipom?

Tu nema dileme, bez premca je to Mersudin Ahmetović. Često nas zna oraspoložiti zanimljivim i smešnim vicevima.

Kako provodite slobodno vrijeme između utakmica i treninga?

Najviše vremena provodim odmarajući se i pripremajući se za treninge i utakmice, te često dodatno radim na svojoj fizičkoj i psihičkoj spremi. Naravno, volim pogledati neki dobar film, seriju ili pročitati dobru knjigu.

Da li ste imali priliku upoznati Sarajevo kao grad i šta vas je najviše privuklo?

Zbog zgusnutog rasporeda nisam baš imao priliku detaljno da upoznam grad, no ono što sam video izgleda zaista prelepo. Grad poseduje neku posebnu čar i ljudi su dosta susretljivi, nadam se da ću uskoro moći još bolje da ga upoznam.

Pored nogometa, šta vas još ispunjava?

Pored nogometa volim gledati filmove i serije jer se uz njih dodatno odmorim i opustim. 

Ima li neka posebna anegdota za ispričati?

Desilo se mnogo zanimljivih stvari tokom moje karijere, ali sad trenutno i nema nešto što je posebno zanimljivo i smešno da bih mogao ispričati.