Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Intervju – Daniel Avramovski: Sarajevo je veliki klub s fantastičnim navijačima
Intervjui

Intervju – Daniel Avramovski: Sarajevo je veliki klub s fantastičnim navijačima

07.02.2022 u 00:00h

Novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, Daniel Avramovski, govorio je za zvaničnu klupsku stranicu. Na početku razgovora, makedonski reprezentativac, prenio nam je svoje utiske po dolasku u naš Klub, gdje će u budućnosti nositi dres s brojem 27.

Prvi utisci su jako pozitivni. Upoznao sam se svim igračima, trenerima i članovima medicinskog tima. Nadam se da će ovaj period adaptacije na novi klub brzo proći, ali momci su svi tu za mene i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju na terenu i van njega. Zbog čega Sarajevo? Uživao sam u saradnji s trenerom Vasoskim u Vardaru, a projekt kluba koji mi je prezentiran pokazuje ozbiljnost i dugoročnost. Potezi u ovom prelaznom roku to potvrđuju. Dosta mojih bivših saigrača danas je u Sarajevu. Poznajem dobro Suljića, Kobiljara, Lazića i Velkoskog i informacije koje imam o FK Sarajevo govore da je riječ o velikom klubu s fantastičnim navijačima. “, rekao je Avramovski, dodavši:

“Moja prirodna pozicija je iza napadača, ali sam dosta utakmica igrao i na krilu. Na te dvije pozicije se najbolje osjećam na terenu i mislim da tu mogu pokazati najbolje svoje kvalitete.”

U našeg klubu Avramovski ponovo će sarađivati s trenerom Aleksandrom Vasoskim, s kojim je dijelio svlačionicu u Vardaru iz Skoplja.

“Poznajem trenera, sarađivali smo u Vardaru. Trener Vasoski poznaje moje kvalitete, zna gdje mogu najviše pružiti na terenu. Osim njega, moram istaći i Krstu Velkoskog. Prije nekih osam godina bili smo u istom timu, igrali smo zajedno. Prijatelji smo i privatno i u toku njegove karijere, pratio sam njegove nastupe za Sarajevo”, rekao je Avramovski.

Na kraju razgovora, Daniel nam je prenio i kakvo Sarajevo očekuje u proljetnom dijelu sezone.

“Želimo igrati efektno, lijepo, borbeno, uz veliko zajedništvo na terenu, kako među igračima, tako i s našim navijačima. To je recept za uspjeh Sarajeva u mojim očima.”, zaključio je Avramovski.