Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Intervju - Hamza Čataković o prvim utiscima nakon povratka na Koševo
Intervjui

Intervju - Hamza Čataković o prvim utiscima nakon povratka na Koševo

04.02.2022 u 00:00h

Fudbalski klub Sarajevo danas je dobio novo pojačanje. Dijete našeg kluba, Hamza Čataković, ponovo je na Koševu. Bivši igrač slovačkog Trenčina i bugarskog CSKA potpisao je dvoipogodišnji ugovor s našim klubom.

“Presretan sam zbog povratka u Sarajevu. Posljednjih nekoliko dana dobio sam ogroman broj poruka podrške i poziva da se vratim od strane naših navijača. Oni su mi zaista pokazali da me dočekuju otvorenih ruku i zahvalan sam na tome.”, rekao je Čataković, osvrnuvši se na prvi period proveden u Fudbalskom klubu Sarajeva, kada je kao junior Akademije nastupao za prvi tim.

“Sarajevo mi je ostalo u prelijepom sjećanju. Ponajviše sam vremena proveo u Akademiji i juniorima kluba kada sam prvi put nosio dres Sarajeva, ali se rado sjećam perioda sa prvim timom i seniorskih utakmica koje sam odigrao. Postigao sam gol u debiju za seniore i nastavljam sada gdje sam stao prije nekoliko godina."

Čataković se priključuje timu trenera Vasoskog sutra.

Odradio sam pripreme u bivšem klubu i osjećam se dobro. U treningu sam i jedva čekam da se pridružim ekipi u Antaliji. S dosta igrača sam igrao, tim Sarajeva poznajem jako dobro i neće biti nikakvih problema da se uklopim u tim.”, rekao je naš fudbaler, koji će nositi dres s brojem 97.

Na kraju razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Hamza je imao poruku za navijače.

“Stvarno se radujem povratku na Koševo. Želim da pobjeđujemo i navijačima donosimo radost. Svaki igrač Sarajeva želi pobjede i trofeje. Zbog toga smo tu. Mogu obećati za sebe da ću dati svoj maksimum kako bih pomogao ekipi da odigrao uspješno proljeće.”, zaključio je Čataković.

Učlani se u voljeni klub, jer ZAJEDNO SMO SARAJEVO.

hamza-2" alt="" />