Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
BORDO ARMIJA nastavlja prikupljanje pomoći za unesrećene građane BiH
Klub u zajednici

BORDO ARMIJA nastavlja prikupljanje pomoći za unesrećene građane BiH

18.05.2014 u 22:51h

Fudbalski Klub Sarajevo u saradnji sa svojim članovima, navijačima i simpatizerima odlučio je nastaviti akciju prikupljanja pomoći za građane Bosne i Hercegovine koji su pogođeni najvećim poplavama u posljednjih 120 godina. Pakete pomoći možete dostaviti u prostorije Bordo Caffea, bifea u prizemlju klupskih prostorija ul. M.Tita 38b u ponedjeljak, 19.05.2014. godine, u periodu od 8:00 do 19:00 sati.

- "Zaista smo presretni odzivom naših navijača i prijatelja Kluba, obzirom da smo u petak i subotu prikupili blizu 10 tona hrane, vode, odjeće, obuće... Sretni smo da su već u petak navečer naši konvoji stigli do Maglaja i Olova i da su distribuirani građanima tih gradova." - kazao je generalni sekretar FK Sarajevo Mirza Hadžić, koordinator humanitarne akcije prikupljanja pomoći ispred FKS.

Hadžić je dodao:

- "Igrači, treneri, uposlenici, članovi, navijači...svi su nesebično pomogli akciju, a nakon što smo dobili informacije od naših navijača koji su pomagali na licu mjesta, odlučili smo produžiti akciju i pomoći onima kojima je ta pomoć zaista najpotrebnija." -zaključio je Hadžić.

Ovim putem apelujemo na građane da u skladu sa svojim mogućnostima dostavljaju najnužnije potrepštine - a to su, u ovom momentu, hrana - konzerve, ulje, brašno, mlijeko, voda, sokovi, zatim razne potrepštine za bebe i djecu - dječija i hrana za bebe, pelene, kao i sredstva za higijenu - sapuni, paste za zube, toalet papir, dok su pored obuće od odjeće najpotrebniji donji veš, čarape...

Ujedno koristimo priliku da se zahvalimo svim građanima, navijačima, simpatizerima, prijateljima kluba, privatnim i pravnim licima, koji su pomogli unesrećenim građanima širom Bosne i Hercegovine. Tokom sedmice, FK Sarajevo će u saradnji sa navijačima našeg kluba organizovati i volonterske akcije i pomoć u raščišćavanju pojedinih gradova širom BiH.

Želimo podsjetiti da će dio prihoda od prodaje ulaznica za uzvratnu utakmicu finala Kupa BiH u fudbalu/nogometu koju u utorak, 20.05.2014. godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igraju FK Sarajevo i NK Čelik Zenica, biti usmjeren za pomoć unesrećenima, kao i to da je kapiten prvog tima Sarajeva Amer Dupovac potvrdio da će u slučaju osvajanja trofeja Kupa, prvotimci i stručni štab FK Sarajevo dio planiranih premija donirati za pomoć građanima BiH.

Uvijek VJERNA BORDO ARMIJA!