Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Bordo kolektiv novogodišnjim paketićima uljepšao kraj godine - osmijeh na dječijim licima najljepša nagrada
Klub u zajednici

Bordo kolektiv novogodišnjim paketićima uljepšao kraj godine - osmijeh na dječijim licima najljepša nagrada

30.12.2021 u 15:00h

Fudbalski klub Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo za kraj 2021. godine novogodišnjim paketićima iznenadili su mališane iz JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ''Mjedenica'' i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Bordo paketići stigli su u ruke mališana, a uručili su ih igrači i igračice FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, koji su iskoristili vrijeme i za druženje sa djevojčicama i dječacima.

JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" je odgojno-obrazovna ustanova koja postoji od 1947. godine. Misija ove ustanove je osiguranje najadekvatnije stručne multidisciplinarne podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, te unapređenje njihovog položaja u društvu.

Nakon posjete "Mjedenici", bordo tim obišao je i mališane u “Domu za djecu bez roditeljskog staranja” na Bjelavama. Dječiji osmijeh danas je bio najljepša nagrada za kraj godine.

“Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo osnovan je 1900. godine, a trenutno broji približno 90 djece. Djelatnost Doma odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti.

Kompletnu galeriju sa današnje podjele paketića pogledajte klikom na link.