Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo na derbiju ugostio mališane iz osam organizacija i škola
Klub u zajednici

FK Sarajevo na derbiju ugostio mališane iz osam organizacija i škola

05.12.2019 u 14:00h

Gosti Fudbalskog kluba Sarajevo na proteklom gradskom derbiju protiv FK Željezničar, odigranom u sklopu 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH, bili su mališani iz ukupno osam humanitarnih/sportskih organizacija i škola.

Utakmici na stadionu Asim Ferhatović Hase prisustvovali su članovi organizacija Srce za djecu oboljelu od raka, JU Zavod Mjedenica, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, Akademija Asmir Begović, Fudbalski klub Podrinje Janja, Škola fudbala Top gol i JU Medresa Osman ef. Redžović.

Veliki broj djece bodrio je Bordo klub, a s igračima na teren izašli su mališani iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, kojem je FK Sarajevo nedavno boravio u posjeti. Mališani su imali priliku družiti se s polaznicima Omladinskog pogona FK Sarajevo, koji su također bili na stadionu.

"Djeca su s nestrpljenjem čekala trenutak kada će zajedno s igračima izaći na teren i doživjeti prekrasnu atmosferu koju su navijači prenijeli na sve prisutne taj dan. Sigurni smo da će ovaj trenutak ostati upamćen među djecom jer su s jednakim emocijama i oduševljenjem napustili stadion. Radujemo se nastavku saradnje i nizu zajedničkih planiranih aktivnosti u budućnosti. U ime djece i uposlenika KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja zahvaljujemo se igračima i organizatorima FK Sarajevo koji su prepoznali interes i potrebe djece", riječi su Alise Ibrahimović, stručnog saradnika za informisanje KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje Fudbalski klub Sarajevo sprovodi u zajednici, a sa kojima će nastaviti u budućem periodu.

U saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, na tribinama su tokom meča postavljenje kutije za pomoć, gdje su navijači mogli dati svoj doprinos stradalim od zemljotresa u Albaniji, koje su donacijama podržali i svi uposlenici FK Sarajevo.