Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
FK Sarajevo u posjeti Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama
Klub u zajednici

FK Sarajevo u posjeti Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

27.11.2019 u 13:41h

Sedmicu uoči 140. gradskog derbija Fudbalski klub Sarajevo odlučio je posvetiti humanitarnim aktivnostima. Prvotimci Bordo kluba danas su zajedno sa klupskim predstavnicima posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, gdje su se družili sa mališanima.

Tridesetak dječaka i djevojčica koji su bili u domu u momentu posjete, tokom druženja igračima su pokazali svoje fudbalske vještine. 

Igrači su iskoristili posjetu i da pozovu mališane na predstojeću premijerligašku utakmicu koja će se odigrati u subotu, gdje će dječaci i djevojčice imati priliku družiti se sa polaznicima Omladinskog pogona FK Sarajevo. 

Današnjom posjetom ozvaničen je početak saradnje Fudbalskog kluba Sarajevo i Doma za djecu bez roditeljskog staranje Bjelave, te je u narednom periodu planiran niz zajedničkih aktivnosti. 

“Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo osnovan je 1900. godine, a trenutno broji približno 90 djece. Djelatnost Doma odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti.

Više informacija o načinima na koje možete pomoći Domu za nezbrinutu djecu saznajte klikom na LINK.