Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Fudbalski klub Sarajevo u posjetu Centralnom uredu MFS-EMMAUS
Klub u zajednici

Fudbalski klub Sarajevo u posjetu Centralnom uredu MFS-EMMAUS

14.11.2014 u 09:58h

U sklopu odlaska u Gračanicu, gdje je naš klub odigrao prijateljsku utakmicu protiv domaćeg Bratstva, rukovodstvo, Stručni štab i igrači FK Sarajevo posjetili su i Centralni ured Međunarodnog foruma solidarnosti - EMMAUS, koji se nalazi u Klokotnici.

Fudbalski klub Sarajevo već duže vrijeme pomaže radu udruženja u vidu finansiranja troškova internatskog smještaja za jedno dijete koje je smješteno u internatu EMMAUS-a u Potočarima.

Jedanaestogodišnjak koji boravi u Internatu prisustvovao je našoj posjeti i imao je priliku da se upozna sa svojim sportskim idolima. Inače, on dolazi iz naselja Osmače, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od osnovne škole u Srebrenici, i pohađanjem internata olakšano mu je redovno školovanje.

Na poklon od Fudbalskog kluba Sarajevo, naš dragi dječak dobio je dres, koji će ga uvijek sjećati na dan kada je upoznao prvotimce bordo kluba. Kako nam je rekao, taj trenutak će uvijek pamtiti.

Iz Međunarodnog foruma solidarnosti - EMMAUS zahvalili su se našim igračima, članovima Stručnog štaba, te rukovodiocima kluba, koji su posjetili njihov Centralni ured i ispunili želju jednom dječaku, te što pomažu i pružaju podršku njihovom radu.

Više o EMMAUS-u saznajte na: http://www.mfs-emmaus.ba/