Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Obradovani bordo mališani
Klub u zajednici

Obradovani bordo mališani

25.05.2020 u 19:45h

Početkom proteklog mjeseca posjetili smo najstarije aktivne članove Fudbalskog kluba Sarajevo. Naši navijači tokom pandemije koronavirusa koja je sada već na izmaku, većinom se nalaze u svojim domovima, poštujući preporuke nadležnih institucija.

Još jednom dokazali smo da smo porodica - da se u teškim vremenima držimo zajedno, te da  nam je opšte blagostanje važnije od individualnog.

Naš dugogodišnji član, gospodin Hasan Ibrahimpašić, pokazao je koliko je jaka veza između navijača. Sretan zbog znaka pažnje koji je dobio u okviru akcije usmjerene prema najstarijim članovima Kluba, htio je razveseliti i druge. Novčanom donacijom omogućio je da klub obraduje one najmlađe - mališane koji vole bordo boju.

Uz pomoć novčanih sredstava, te aktivnog angažmana sponzora i partnera kluba, uspješno je realizovana još jedna akcija.

Posjećeni su vlasnici bijelih članskih kartica Naša zakletva rođeni 2010. godine i kasnije koji zbog pandemije većinu vremena provode kući, te su im uručeni prigodni pokloni.

Uz pomoć partnera Svjetlostkomerc, koji važi za jedan od najkvalitetnijih maloprodajnih lanaca specijaliziranih za proizvodnju te prodaju knjiga, školskog pribora, galanterije i druge robe, napravljene su posebno dizajnirane puzzle i bojanke, uz koje smo poslali i bojice - iako znam da svaki crtež treba biti u samo jednoj boji - onoj najljepšoj, bordo!

Kompanija Orbico do sada je podržala sve akcije Kluba, a tako je bilo i ovaj put. Wedel čokolade iz prodajnog asortimana kompanije, obradovale su najmlađe zaljubljenike u bordo boju, a Pringles čips neizostavna je grickalica za mališane.

Domaća kompanija Sarajevski kiseljak vjerni je prijatelj kluba već godinama. Sa Jana ledenim čajem koji se našao u poklon paketu, mališanima je zagarantovano osvježenje prepuno vitamina.

Kompanija Franck koja je i do sada aktivno pomagala FK Sarajevo, nije učinila iznimku niti ovaj put. Tako su se Pombears grickalice, omiljene velikom broju mališana, našle u njihovim domovima.

Posljednji, ali ne najmanje važan dio poklona bilo je pismo igrača i stručnog štaba FK Sarajevo. Svih 150 primjeraka ručno je potpisao kapiten Krste Velkoski, uz zahvalu na dosadašnjem odgovornom ponašanju uslijed pandemije, te najljepšim željama za predstojeći period.

Kompletnu galeriju pogledajte klikom na LINK.

Nažalost, uslijed situacije u kojoj se nalazimo poklone za članove sa mjestom prebivališta van Bosne i Hercegovine nije bilo moguće poslati. Članovima se najiskrenije izvinjavamo, te obavještavamo da ćemo to nadoknaditi u akcijama koje slijede.