Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Obradovano preko stotinu mališana Bordo paketićima
Klub u zajednici

Obradovano preko stotinu mališana Bordo paketićima

09.01.2021 u 15:00h

Uz pomoć partnera i prijatelja kluba, Fudbalski klub Sarajevo i ove zime je obradovao veliki broj mališana.

Bordo paketići koji su uručeni udruženjima Pomozi.ba, Obraduj nekoga i Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave su već poklonjeni mališanima ili će biti u narednim danima.

Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire. Pomoć u zadovoljavanju osnovnih ljudskih potreba timovi Pomozi.ba pružaju povratnicima, starim i iznemoglim licima, samohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, djeci bez roditelja, osobama sa invaliditetom, oboljelima, migrantima...
Od svog osnivanja 2012. godine do danas, Udruženje Pomozi.ba pomoglo je oko 700.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije. 

Udruženje Obraduj nekoga je domaća, nevladina, humanitarna organizacija koja se bavi pomaganjem socijalno ugroženih beba i djece.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave za cilj ima prije svega pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja sa djecom do šest mjeseci starosti. 

Nažalost, uslijed situacije uzrokovane pandemijom i mjera koje su na snazi, ove godine nije bilo moguće organizovati druženje mališana sa igračima, a svi se nadamo da će sljedeće godine to biti moguće.

FK Sarajevo se zahvaljuje generalnom spoznoru Turkish Airlinesu, partnerima Optika Salihbegović, Franck, Guma M i Sarajevski kiseljak bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća.