Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Okončana akcija BUDI DRUG, sakupljena velika količina školskog pribora i potrepština
Klub u zajednici

Okončana akcija BUDI DRUG, sakupljena velika količina školskog pribora i potrepština

20.09.2018 u 15:58h

 

Fudbalski klub Sarajevo je u saradnji sa partnerima Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo i Pomozi.ba, početkom mjeseca septembra organizirao humanitarnu akciju “BUDI DRUG”, sa ciljem prikupljanja školskog pribora za djecu teškog materijalnog stanja.

Ovom akcijom FK Sarajevo kao društveno odgovoran klub želi pomoći socijalno ugroženoj djeci, poslati poruku o važnosti obrazovanja i omogućiti svim mališanima jednake uslove za početak nove školske godine.

Akcija je prvobitno trebala biti završena 10.9.2018., ali je zbog velikog interesovanja javnosti produžena do 15.9.2018., te su danas, 20.9.2018. nogometaši Sarajeva sav prikupljeni pribor iz Odjela za članstvo FK Sarajevo i poslovnica Svjetlostkomerc d.d., simbolično uručili aktivistima iz Pomozi.ba, koji će pribor dalje distribuirati u Lukavac gdje je procijenjeno da je u ovom trenutku najpotrebniji. 

FK Sarajevo se zahvaljuje svojim partnerima Pomozi.ba i Svjetlostkomerc d.d., kao i svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo i ostalim građanima koji su u proteklom periodu odlučili da  budu drugovi i učestvuju u ovom humanitarnom projektu te svojim donacijama, najmlađima uljepšaju početak školske godine.