Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Realizovana akcija "Bordo Armija za BiH"
Klub u zajednici

Realizovana akcija "Bordo Armija za BiH"

26.05.2014 u 11:46h

U nedjelju, dana 25.05.2014. godine, Fudbalski Klub Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo - UNFKS, navijačkom skupinom Horde Zla i Udruženjem Bordo Prijatelji 1946. - UBP1946, organizovao je volontersku akciju "BORDO ARMIJA ZA BiH" - akciju čišćenja područja Bosne i Hercegovine koji su pogođeni katastrofalnim poplavama sredinom maja 2014. godine.

- "Klub je u saradnji sa svojim poslovnim partnerima, prijateljima i sponzorima za sve volontere obezbjedio radna odijela, zaštitne maske, rukavice, kao i sendviče i vodu. Zahvalio bih se svima koji su nam se pridružili i svoju nedjelju proveli pomažući drugima." - riječi su generalnog direktora FK Sarajevo Dine Selimovića.

Dio bordo ekspedicije se zaputio u Janju gdje su podijeljeni paketi pomoći, dok je drugi dio obišao naselja u okolini Doboja, gdje su također dostavljeni paketi pomoći - hrana, sredstva za dezifenkciju, itd.

- "Stotinjak bordo volontera je proveo dan u Maglaju, gdje su pomagali na raščišćavanju osnovne škole i srednje škole, kao i nekoliko stambenih objekata. Koristimo priliku da apelujemo na sve ljude dobre volje da nastave sa pomaganjm poplavljenih područja, jer je situacija na terenu zaista teška." - kazao je Mirza Hadžić, generalni sekretar FK Sarajevo i koordinator ove volonterske akcije.

Podsjećamo da su ranije bordo konvoji pomoći upućivani u Olovo, Zavidoviće i Maglaj, a ovom prilikom FK Sarajevo se želi zahvaliti svim pojedincima koji su proteklih desetak dana učestvovali u humanitarnim akcijama našeg kluba, te prijateljima Kluba: Horde Zla, UNFKS, Udruženje "Bordo prijatelji 1946.", Centrotrans-Eurolines, Likval, Bordo Fan Shop, FKSinfo.com, Move One, Termalna Rivijera Ilidža, Klas, Sarajevska Pivara, Prevent, ComTrade, Apoteke Oaza Zdravlja, Sok.ba, Tobacco Press, R&S, Penny Plus... Hvala vam!

Foto galerija je dostupna na sljedećem linku.

Uvijek vjerna bordo armija!