Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Sarajevo ugostilo dječake iz Sirije, Kallasi poželio dobrodošlicu svojim sunarodnjacima
Klub u zajednici

Sarajevo ugostilo dječake iz Sirije, Kallasi poželio dobrodošlicu svojim sunarodnjacima

26.02.2016 u 14:57h

Fudbalski klub Sarajevo imao je danas posebne goste u klupskim prostorijama. Naime, dva mlada Sirijca, zajedno sa svojim ocem, koji su stigli iz ratom zahvaćene Sirije, u glavni grad Bosne i Hercegovine, boravili su prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, a njih je dočekao reprezentativac njihove zemlje i prvotimac Sarajeva, Ahmad Kallasi.

Naš prvotimac uručio je ispred kluba Raidu i Riadu, kompletnu opremu za trening, članske kartice kluba i još nekoliko poklona iz ponude BORDO FAN SHOP-a, te im je ponuđeno da se priključe treninzima Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, a zajedno sa svojim ocem, pomenuti dječaci će biti gosti Fudbalskog kluba Sarajevo na prvoj domaćoj utakmici u 2016. godini, koju naš klub igra početkom marta protiv zeničkog Čelika. Vrijedi istaći da je radnu opremu pomenutim dječacima donirala bosanskohercegovačka firma HAAD get a game, koja već nekoliko godina oblači prvotimce Fudbalskog kluba Sarajevo, i koja je pokazala ovim potezom svoju društvenu odgovornost.

“Drago mi je što sam vidio svoje mlade sunarodnjake i što je FK Sarajevo još jednom pokazao svoju društvenu odgovornosti i veličinu i ugostio ih u klupskim prostorijama uz prigodne poklone. Nadam se da će biti prisutni na našim utakmicama, uvijek ćemo ih rado dočekati, a meni osobno znači mnogo što je klub pokazao da misli na svakoga.”, kazao je Kallasi, dodavši:

“Višegodišnji rat u mojoj državi je nešto stravično. Mnogo osoba je izgubilo živote, mnogo je raseljeno i bilo primorano napustiti svoje domove i sretan sam što su ova dva dječaka, zajedno sa svojom porodicom, pronašli svoje mjesto u prelijepom Sarajevu”.

Šesnaestogodišnji Raid i njegov tri godine mlađi brat Riad veliki su zaljubljenici u fudbal, a omiljeni klub im je španska Barselona. Nakon što im je otac prenio informaciju da su dobili poziv da posjete FK Sarajevo, pregledali su mnoge videe na društvenim mrežama o našem klubu i naučili su prve navijačke pjesme Fudbalskog kluba Sarajevo.

U jednom veselom i nasmijanom razgovoru prenijeli su nam svoju zahvalnost, te su rekli da će biti česti gosti na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” i da Ahmadu Kallasiju i njegovim kolegama iz prvog tima Bordo kluba žele puno uspjeha u nadolazećim ligaškim utakmicama.


HIFA-HD (1)