Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Al Shiddi grupacija novi zlatni sponzor šampiona Bosne i Hercegovine
Marketing

Al Shiddi grupacija novi zlatni sponzor šampiona Bosne i Hercegovine

08.07.2015 u 13:16h

U srijedu, 8. jula 2015. godine, u Hotelu Bristol Sarajevo održana je press konferencija na kojoj je potpisan sponzorski ugovor, te ozvaničena saradnja između aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, Fudbalskog kluba Sarajevo i Al Shiddi grupacije.

Nastalom poslovnom saradnjom, Fudbalski klub Sarajevo dobio je dodatnu, značajnu podršku u ostvarivanju klupskih ciljeva na marketinškom i finansijskom planu.

"Težimo da među klupskim sponzorima imamo kvalitetne sponzore, koji su na određen način investitori u Bosni i Hercegovini. U ovom trenutku, moram istaći svoje zadovoljsto što je Al Shiddi grupacija, koja je svakako značajan invesitor u našu državu, prepoznala kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo kao kolektiv koji je pogodan za saradnju i vjerujem da će ona biti kvalitetna za obje strane. Fudbalski klub Sarajevo, svakako, otvoren je za saradnju za sve domaće i strane kompanije.", kazao je Edis Kusturica, Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Na današnjoj press konferenciji, osim gospodina Kusturice, ispred Fudbalskog kluba Sarajevo, svoje zadovoljstvo ozvaničenjem saradnje sa Al Shiddi grupacijom iskazao je i generalni direktor, Dino Selimović.

"Danas sam izrazito ponosan što u bordo porodicu sponzora ulaze kompanije iz Al Shiddi grupacije, koja je vrlo uspješno proteklih godina realizovala niz investicijskih projekata u našoj državi. Vjerujem da je ovo, s Božijom pomoći, početak jedne uspješne, dugoročne saradnje, najboljih sa najboljima. Zahvaljujem se vlasnicima grupacije na ukazanom povjerenju šampionima Bosne i Hercegovine.", rekao je Selimović.

Ispred Al Shiddi grupacije, koja je bosanskohercegovačkoj javnosti dobro poznata po uspješnim investiranjima u glavni grad države, Sarajevo, kao što su Hotel "Bristol", "Sarajevo City Centar", te "Poljine Hills",  generalni direktor Shad Invest doo Sarajevo, gosp. Samid Sinanović, također je istakao svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

_MG_3340

“Al Shiddi grupaciju i Fudbalski klub Sarajevo najviše povezuju veliki entuzijazam, motiv, volja i rad, vjerovanje u ideju koja se na početku činila nemogućom.  Upravo zahvaljujući maestralnom radu članova kolektiva ideje su zaživjele, Fudbalski klub Sarajevo je danas tu gdje jeste, sa četiri osvojena trofeja protekle sezone. S druge strane, naši projekti govore sami za sebe među kojima ćemo istaći, pa tako je Hotel Bristol najbolje ocjenjeni hotel u državi, a Sarajevo City Center najatraktivniji shopping centar. Trenutno radimo na jedinstvenom projektu Poljine Hills, prvom rezidencijalnom naselju ovog tipa na našim prostorima ikada, sa 211 Vila i 250 stanova, zajedničkim sadržajima i jednim potpuno novim načinom življenja. Uspjeli smo prepoznati trud i odlučili da na neki način spojimo dvije šampionske strane, Al Shiddi grupaciju sa svojim trofejima u poslovnom svijetu, i FK Sarajevo sa svojim trofejima u fudbalu. Kao rezultat očekujemo nove medalje, nove uspješne priče i radujemo se budućoj saradni sa jednim od najbolje organizovanih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.“, izjavio je Samid Sinanović.

Al Shiddi grupacija jedna je od najvažnijih grupacija iz svijeta biznisa u Saudijskoj Arabiji, osnovana u gradu Rijadu 1975. godine, a u Bosni i Hercegovini pretežno se bave poslovanjem nekretninima, te izgradnjom objekata različite primjene.


GODISNJE-830x300