Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Najbolji uz najbolje - Bavaria je novi član Bordo porodice!
Marketing

Najbolji uz najbolje - Bavaria je novi član Bordo porodice!

13.08.2020 u 12:00h

Potpisom ugovora o sponzorstvu Molson Coors BH je od sada ekskluzivni pivski sponzor, a Bavaria službena marka piva Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Finalizacijom ugovornih stavki, Bavaria, koja je bila neizostavan dio proslave titule šampiona za sezonu 2019/20,  podržavat će rad FK Sarajevo u narednom periodu, kroz različite aktivnosti, od kojih je većina usmjerena prema navijačima Bordo kluba. 

Aktivnosti na stadionu u okviru domaćih utakmica FK Sarajevo stavljene su, za sada, na čekanje s obzirom da je sezona 2020/21 M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine započela bez navijača na stadionima. 

“Veliko nam je zadovoljstvo što je kompanija Molson Coors BH i pivski brend Bavaria dio podrške Fudbalskom klubu Sarajevo i u narednom periodu, te ćemo nastojati da podržimo mnogobrojne aktivnosti ovog fudbalskog kluba. Bavaria je neizostavni dio proslava sportskih uspjeha, uz odgovorno konzumiranje alkohola. Zajedničkim snagama sigurno ćemo doprinijeti i novim sportskim uspjesima FK Sarajevo. Naša kompanija iz godine u godine ulaže u različite sportske aktivnosti na teritoriji BiH i trudi se da prepozna kvalitetne sportske rezultate i potencijal za dalji rast i razvoj, kada je sport u pitanju”, istakao je Vladimir Rosić, marketing manager kompanije Molson Coors BH. 

Važećim sponzorskim ugovorom kompanija će aktivno učestvovati u novim pobjedama aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, kako na sportskom tako i na poslovnom planu, a o svim aktivnostima i pogodnostima navijači će biti pravovremeno informisani. 

Kompanija Molson Coors Beverage Company treća je po veličini pivarska kompanija u svijetu, a u Bosni i Hercegovini djeluje preko svog povezanog društva Molson Coors BH od 2011. godine.