Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Turkish Airlines i FK Sarajevo zvanično potpisali ugovor. Bordo klub dobio novog generalnog sponzora!
Marketing

Turkish Airlines i FK Sarajevo zvanično potpisali ugovor. Bordo klub dobio novog generalnog sponzora!

24.02.2015 u 12:22h

U sarajevskom Hotelu "Bristol", dana 24. februara 2015. godine, održana je svečana press konferencija na kojoj su saradnju ozvaničili Fudbalski klub Sarajevo i najveća turska avio kompanija, Turkish Airlines.

Uspostavljanjem saradnje sa pomenutom renomiranom avio kompanijom, Fudbalski klub Sarajevo dobiva novog generalnog sponzora, čiji će logo krasiti dresove prvotimaca Bordo kluba. Također, potpisivanjem ugovora, Fudbalski klub Sarajevo se pridružuje porodici poslovnih partnera Turkish Airlinesa, kompanije koja posjeduje više od 250 aviona, koji lete na više od 240 destinacija.

Dino Selimović, Generalni direktor FK Sarajevo, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa kompanijom Turkish Airlines.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo prvi se u ime FK Sarajevo obratiti na jednoj historijskoj press konferenciji u vremenu kada domaće kompanije nisu u mogućnosti da pomognu sport”, kazao je Selimović, dodavši:

“FK Sarajevo je nedavno bio u velikim financijskim problemima i prijetilo nam je gašenje, ali smo voljom, ljubavlju i velikom energijom za četiri godine okrenuli klub za 180 stepeni. Još bih iskoristio priliku da se zahvalim lokalnom timu Turkish Airlinesa, koji je naš prijedlog poslao u centralu u Istanbulu. Beskrajno sam sretan i ponosan na sve ljude koji su učestvovali u ovom projeku, a na kojem smo radili više od dva mjeseca. Hvala kompaniji Turkish Airlines i uvjeravam ih da će biti zadovoljni zbog ove saradnje”, dodao je Selimović.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Edis Kusturica, istakao je da saradnja sa svjetskim brendom, kao što je Turkish Airlines, velika čast za Fudbalski klub Sarajevo.

"Ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u historiji Sarajeva i svi smo ponosni. Osim sportskog, za mene je ovo i poslovni događaj, a njime dajemo poruku da BiH nije crna rupa. Kvalitetnim radom i kvalitetnim idejama, sa iskrenim namjerama, možemo i izvan naše zemlje naći dobre partnere”, kazao je Kusturica na početku izlaganja, dodavši:

“Turskih Airlines je velika kompanija i sada imamo obavezu prema njima. Poznato je da ta kompanija radi s najboljima i ako je to tako, onda smo zaista ponosni. Na početku sam uzbudljivog puta i siguran sam da će trajati još mnogo godina. U Sarajevu smo stavili velike ciljeve u budućnosti, želimo ih ostvariti i u tome nam trebaju pomoći veiki partneri kao što je ovaj. Iskreno se nadam da je ovo signal i poruka ostalim kompanijama da postanu članovi bordo porodice, a prije svega trebaju biti ohrabreni da investiraju u Bosnu i Hercegovinu. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su vrijedno radovali na realizaciji ovog projekta i ovog ugovora”, istakao je Kusturica.

Prisutnima obratio i Ahmet Salih Kansu, direktor turske kompanije za Bosnu i Hercegovinu.

“Sretan sam što smo potpisali ugovor. Posebno nam je drago što smo to napravili s nekim balkanskim klubom pošto imamo jake historijske veze s ovom regijom”, kazao je Ahmet Salih Kansu, direktor Turkish Airlinesa za BiH, dodavši:

“Jedna smo od prvih kompanija koja je pokrenula letove za Sarajevo. Trenutno u zimskom periodu imamo 14 letova za Sarajevo, a ljeti je taj broj 18. Naša kompanija daje veliku pažnju sportu. Što se Balkana tiče, znamo da ove zemlje imaju veliku i bogatu sportsku historiju. Uvjereni smo da ćemo nastaviti s ovakvim projektima, a očekujemo da Sarajevu donesemo sreću u domaćim i evropskim takmičenjima”.

Na kraju se obratio  i Ziya Taskent, viši podpredsjednik marketinga i prodaje u regiji.

"Sarajevo zbog naših histoijskih, kulturnih i ekonomskih veza, je više od jedne destinacije. S druge strane fudbal je mnogo više od običnog sporta. Svi znamo da je fudbal taj koji sjedinjuje sve ljude u svijetu bez obzira na sve. Danas se nalazimo ovdje gdje će dva svjetska brenda svoju saradnju potpisati pred vama. Imamo sponzorske ugovore sa klubovima kao što su Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund...", rekao je Taskent, te je dodao:

"Posebno se želim zahvaliti svim predstavnicima Sarajeva i Turkish Airlinesa koji su učestvovali u ovome i zahvaljujući kojima ćemo potpisati ugovor. Nadam se da će ovaj ugovor poboljšati odnose ove dvije zemlje, u jačanju mira. Naravno da će biti koristan u jačanju odnosa dva brenda".

Posjetite web stranicu Turkish Airlines-a i uvjerite se u vrhunske usluge, bogate i raznovrsne ponude koje pruža novi generalni sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo: - http://www.turkishairlines.com/

Svakako, vrijedi istaći da će prvotimci Sarajeva po prvi put nastupati u dresovima na kojima će poziciju generalnog sponzora zauzeti poznati logotip Turkish Airlines-a u sklopu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada Bordo klub otvara proljetni dio prvenstva gostovanjem Zvijezdi u Gradačcu.