Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Ekipa otputovala u Prijedor, Goran Sablić najavio utakmicu protiv Rudara
Najave

Ekipa otputovala u Prijedor, Goran Sablić najavio utakmicu protiv Rudara

07.08.2021 u 13:15h

Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Prijedor gdje će boraviti do sutrašnje utakmice protiv FK Rudar. 

U Prijedor su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Pidro, Trako, Šabanović, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Ramić, Cmiljanić, Salčin, Bagarić, Kobiljar, Dervišagić, Palić, Kurdić, Imamović, Mešić i Konjalić.

U 4. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje nas susret između prijedorskog Rudara i ekipe Sarajeva. Sutrašnji susret zbog kartona propustiti će Amer Dupovac, dok Matthias Fanimo neće biti u konkurenciji zbog povrede skočnog zgloba.

Utakmicu protiv Rudara najavio je i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Goran Sablić.

GORAN SABLIĆ: Imali smo čitavu sedmicu da se nakon utakmice protiv Zrinjskog oporavimo i mentalno i fizički. Ekipa je na treniznima radila dobro i kvalitetno, tako da smo spremni za ovu utakmicu. Što se tiče nedostataka, sigurno da je otežavajuća okolnost to što nećemo moći računati na Dupovca, kao i igrače koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na raspolaganju za utakmice. Igramo protiv protivnika koji će igrati na krilima dobrog rezultata kojeg su ostvarili u utakmici protiv Veleža u ponedjeljak. Očekujemo da će biti motivirani i spremni za utakmicu sa nama, a mi znamo šta moramo raditi. Cilj nam je da odigramo kvalitetniju utakmicu u odnosu na prethodnu i da pokušamo osvojiti sva tri boda.

Utakmica između Rudara i Sarajeva igra se sutra sa početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Prijedoru.