Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Marinović i Velkoski najavili utakmicu protiv FK Tuzla City
Najave

Marinović i Velkoski najavili utakmicu protiv FK Tuzla City

21.02.2020 u 11:50h

Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija uoči susreta 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Tuzla City. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski.

VINKO MARINOVIĆ: "Nakon dužeg vremena počinje prvenstvo. Na pripremama smo odradili sve što smo planirali, igrači su dobro radili i nadam se da ćemo to potvrditi u nastavku prvenstva. Prve utakmice su uvijek teške pogotovo nakon ovako duge pauze, s kim god da igrate neizvjesno je. Sada ćemo vidjeti, da li će stvari biti dobre i kvalitetne kako je to bilo na pripremama. FK Tuzla City ima kvalitetnu brzinu u napadu i u tranziciji po osvojenoj lopti. Doveli su neke igrače, tu je sada i Filip Arežina koji ima kvalitetne tehničke sposobnosti i tu moramo biti na visini zadatka. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Svi još imamo odigrati međusobno, tako da utakmica sa Tuzla Cityjem sigurno neće odlučivati o daljem toku prvenstva, ali može odlučiti o nekim dobrim stvarima za nas."

Svoj komentar vezano za nastavak sezone dao je i kapiten Bordo tima Krste Velkoski.

KRSTE VELKOSKI: "Igrači su spremni, jedva čekamo da počne prvenstvo. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i obradovati navijače koje očekujem u velikom broju. Uvijek je teže odbraniti osvojeno, ali mi smo spremni i znamo šta nas očekuje. Spremni smo na pritisak, ko nije, nema šta raditi tu".

Utakmica FK Sarajevo - FK Tuzla City na rasporedu je u subotu 22. februara od 17:30 sati na stadionu Asim Ferhatović - Hase.