Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
ALEKSANDAR BOROJEVIĆ NOVI ŠEF AKADEMIJE FK SARAJEVO
Omladinski pogon

ALEKSANDAR BOROJEVIĆ NOVI ŠEF AKADEMIJE FK SARAJEVO

16.03.2022 u 00:00h

Iskusni hrvatski trener koji je svoj dugogodišnji rad posvetio razvoju omladinskog fudbala, Aleksandar Borojević, imenovan je danas za novog šefa Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Svojevremeno, Borojević je bio angažovan i u Kini, a prilikom potpisivanja današnjeg ugovora istakao je da je ovaj poziv za njega veliki izazov jer je Fudbalski klub Sarajevo nositelj kvalitete rada s omladincima u Bosni i Hercegovini.

Za kratko vrijeme uvjerio se, kaže, da u Bordo kolektivu postoji kvalitet, kako u igračkom tako i u trenerskom kadru.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje. Znam da je bilo mnogo kandidata za upražnjeno mjesto šefa Akademije i koristim priliku da zahvalim gospodinu Mirviću i njegovim saradnicima na ukazanom povjerenju. Fudbalski klub Sarajevo ne samo da treba biti biti nositelj kvaliteta rada s omladincima u državi, nego i jedan od nositelja u regionu. Pred nama je dosta posla. Profesionalac sam, ali moram istaći da od prvog dana dolaska u klub osjećam energiju i ljubav ljudi prema klubu. Od danas sam i ja veliki navijač kluba, jer jednostavno ne možete ostati imuni na ljubav prema bordo-bijelim bojama”, iskren je Borojević.  

Novi šef Akademije kratko se osvrnuo i na ciljeve kojima će težiti tokom svog angažmana.

“Poput svake kvalitetne škole želimo se fokusirati na razvoj kako bi što više omladinaca usmjerili ka prvom timu. Ključno je da tranziciju, prelazak juniora u prvi tim, odradimo što bezbolnije i brže. Veoma dobro je to što trener Vasoski želi dati priliku mladim igračima. Na njima je da to svojim kvalitetom i radom zasluže. Također, nastojat ćemo zadržati dobre stvari, a loše eliminisati. Fokus će biti i na kvantitetu i kvalitetu rada. Ciljevi su da imamo najbolje omladince iz regije, formiramo skauting službu i da igramo prepoznatljivo. Pokušat ćemo ostvariti i to da sve naše selekcije igraju sličnim stilom”, poručio je Borojević preuzimajući novu važnu ulogu u svojoj sportskoj karijeri.

Novom šefu naše Akademije želimo puno sreće i uspjeha u radu i takmičenju.