Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Danas se igra finale Državnog turnira Akademija "Asim Ferhatović Hase"
Omladinski pogon

Danas se igra finale Državnog turnira Akademija "Asim Ferhatović Hase"

19.05.2021 u 09:00h

Nakon što je u proteklih mjesec dana odigrano preko 20 utakmica na turnirima za omladince uzrasta do 13 godina, na kojem je učestvovalo preko 200 mališana, danas će se u Trening centru Butmir održati finalni turnir pod nazivom "Državni turnir Akademije Asim Ferhatović Hase".

Nakon kompletiranih turnira u Cazinu, Sarajevu i Tuzli, sada će pobjedničke ekipe učestvovati na završnom turniru u TC Butmir. Na turniru će učestvovati Selekcija Cazina, Selekcija Tuzle, ŠF Valter, te učesnici projekta Football No Limits koji je proizašao iz iskustva i saradnje između Italije i Bosne i Hercegovine, između IPSIA-e i Bosanske Krupe, a karakterizira ga poseban pogled na nogomet koji se fokusira na vrijednosti zajedništva i dijeljenja, pokazujući da je sport u stanju prevladati bilo kakvu barijeru. Ovim projektom, uz podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini, pruža se besplatan kurs za lokalne trenere i ljude koji su uključeni u sportsko obrazovanje te besplatan putujući kampus u cijeloj zemlji za djecu u dobi od 6 do 14 godina s posebnom pažnjom na ruralna područja i ranjive grupe u Bosni i Hercegovini.

Finale turnira okupiti će preko 60 mladih fudbalera iz cijele Bosne i Hercegovine, a prva utakmica na rasporedu je u 14 sati.

Pokrovitelj turnira je Ambasada Italije koja je svim učesnicima turnira koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine obezbijedila besplatan prevoz do glavnog grada naše države.