Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Devet igrača FK Sarajevo dobilo pozive selektora omladinskih reprezentacija BiH
Omladinski pogon

Devet igrača FK Sarajevo dobilo pozive selektora omladinskih reprezentacija BiH

08.05.2014 u 15:47h

Zoran Erbez, selektor U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine, uručio je pozive igračima na koje računa na predstojećim pripremnim utakmicama koje će biti odigrane u Skoplju, u Makedoniji, u periodu od 13.5. do 15.05. Tri omladinca Fudbalskog kluba Sarajevo našli su svoje ime među igračima koje je selektor pozvao. Tako će put Makedonije krenuti Šefkija Refić, Ahmed Arnautović i Armin Pozder.

Također, izvršena je i prozivka igrača za pripremne utakmice U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje će biti odigrane u glavnom gradu Makedonije. Selektor Sakib Malkočević pozvao je Miju Miletića i Semira Smailagića, omladince koji pohađaju Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo.

I selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Toni Karačić, objavio je na koje igrače računa na narednim prijateljskim utakmicama ove starosne selekcije protiv Slovenije. Utakmice će biti odigrane 13. i 15. maja u Bihaću i Vrnograču, a pozive su dobila četiri omladinca Fudbalskog kluba Sarajevo - Samir Radovac, Amar Burović, Nemanja Anđušić i Marko Mihojević, dok će trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, pojačati stručni štab reprezentacije.

Našim reprezentativcima želimo mnogo sreće i uspjeha na narednim pripremnim utakmicama.