Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
JUNIORI FK SARAJEVO SIGURNI PROTIV ŠIROKOG BRIJEGA ZA FINALE KUPA BIH
Omladinski pogon

JUNIORI FK SARAJEVO SIGURNI PROTIV ŠIROKOG BRIJEGA ZA FINALE KUPA BIH

06.04.2022 u 12:15h

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajeva ubjedljivim pobjedom 5:0 nad ekipom NK Široki Brijeg plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sjajna utakmica u kojoj je dominirao bordo tim odigrana je jučer, 5. aprila u Trening centru FK Sarajevo, a mrežu gostiju prvi je u 22.minuti zatresao Salih Viteškić. Samo nekoliko minuta nakon toga za rezultat poluvremena  pogađa Faris Đelilbašić. U nastavku u strijelce se upisuje Kenan Lamadžema, a za 4:0 ponovo je efikasan Đelilbašić. Konačnih 5:0 postavlja Enedin Mulalić u 83.minuti.

Juniori FK Sarajevo protivnika u finalu Kupa Bih saznat će danas po završetku susreta FK Borac – HŠK Zrinjski, koji se igra u Banjoj Luci s početkom u 16:30.

Podsjećamo, sedam igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo potpisalo je 1.aprila profesionalne trogodišnje ugovore, a među njima su i juniori koji su nastupili u meču protiv Širokog Brijega: Enedin Mulalić, Nermin Bijelonja, Mihajlo Jovašević, Talha Tabaković, Arman Šutković.

 

Omladinski Kup BiH 2021/2022

FK Sarajevo – NK Široki Brijeg  5:0 (2:0)

SRIJELCI: Viteškić 10’, Đelilbašić 26’, Lamadžema 52’, Dželilbašić 56’, Mulalić 83’

FK SARAJEVO: Muhamed Šahinović, Enedin Mulalić, Mihajlo Jovašević, Muharem Trako, Bakir Nurković, Irfan Ramić, Haris Ališah, Salih Viteškić, Kenan Lamadžema, Faris Đelilbašić, Muhamed Buljubašić (Arman Šutković, Berin Džebić, Nermin Bijelonja, Aldin Mešić, Talha Tabaković, Merim Husanović, Kemal Čaušević)

GLAVNI TRENER : Dženan Ušćuplić