Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Juniori i kadeti ostvarili remije, pioniri upisali novu pobjedu
Omladinski pogon

Juniori i kadeti ostvarili remije, pioniri upisali novu pobjedu

05.10.2020 u 10:00h

 

U-19: FK Sarajevo - NK Široki Brijeg

Juniori Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Šahinović, Džafić, Ćosić, Husić, Mešić, Tabak, Ramić, Živković, Trako, Hajdarević, Erić.

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo u kadetskom uzrastu odigrali su susret 10. kola Premijer Omladinske lige Bosne i Hercegovine protiv vršnjaka iz Zrinjskog, a rezultat je glasio 0:0.

U-17: FK Sarajevo 0:0 HŠK Zrinjski

Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Šutković, Mulalić, Ibrišagić, Bajrić, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina, Numanović, Demirović, Nurković.

Pionirska selekcija FK Sarajevo ostvarila je pobjedu nad ekipom Zrinjskog rezultatom 2:1, a golove za pobjedu postigli su Šehović i Šetić.

U-15: FK Sarajevo 2:1 HŠK Zrinjski

Pioniri Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Mehić, Alajmović, Babić, Čelik, Bajrović, Hadžiahmetović, Bakaran, Keranović, Bašović, Šehović, Bezdrob.

Juniori se sada nalaze na 6. poziciji sa 11 osvojenih bodova iz devet odigranih utakmica, baš kao i kadeti koji se također nalaze na 6. mjestu, ali sa nešto boljim učinkom od 15 osvojenih bodova iz 10 utakmica. Dok su pioniri na trećem mjestu sa 21 osvojenim bodom na 10 odigranih utakmica.