Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Juniori šampioni Bosne i Hercegovine!
Omladinski pogon

Juniori šampioni Bosne i Hercegovine!

18.06.2013 u 13:42h

Kompletirano je i 30. kolo Omladinske Premijer lige. Veoma uspješan proljetni dio prvenstva U-19 selekcija Dženana Uščuplića krunisala je osvajanjem naslova prvaka države u toj starosnoj kategoriji. U posljednjem kolu, osvojen je jedan bod u Bijeljini protiv Radnika, koji nije imao rezultatski značaj. Naime, naši juniori su kolo prije kraja obezbijedili naslov prvaka države.

"Čestitao bih momcima na osvojenom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji. Čitavu godinu smo radili vrijedno i naš trud se isplatio. Imali smo jednu turbolentnu sezonu, sa nekoliko uspona i padova, ali smo na kraju ipak posložili sve u ekipi i osvojili to prvo mjesto. Veseli nas sve u klubu, što su i kadeti osvojili naslov, tako da imamo dva naslova prvaka u ovoj godini.", kazao je Dženan Uščuplić.

"Na polusezoni smo sklopili dogovor, da pokušamo stići Željezničar. Do kraja polusezonu smo htjeli da svaku utakmicu pobiejdimo. Naš glavni adut je trebao biti kolektiv, kojeg smo pokazali i na kraju zasluženo zauzeli prvo mjesto. Ključna utakmica u osvajaju titule je bio derbi, bez sumnje. Odigrali smo na vrhunskom nivou. Također, za našu stranu prevagnula je i utakmica protiv Zvijezde u Gradačcu, gdje smo pobijedili 1:0. Utakmice je bila jako teška, sa puno ritma, ali smo na kraju slavili. Čestitao bih našem čitavom kolektivu, na velikom zabilježenom rezultatu." , kazao je Amar Rešidović, član šampionske U-19 generacije FK Sarajevo.

FK Radnik Bijeljina 3:3 FK Sarajevo
Strijelci: Mustedanagić (2), Čiva