Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Kadeti na gradskom derbiju nastavili sa dominantnim partijama
Omladinski pogon

Kadeti na gradskom derbiju nastavili sa dominantnim partijama

14.09.2021 u 09:00h

Juniorske, kadetske i pionirske selekcije Akademije Fudbalskog kluba prethodnog vikenda odigrali su susrete šestog, odnosno desetog kola Premijer omladinskih liga BiH. Juniori su ostvarili pobjedu na gostujućem terenu protiv ekipe Rudara iz Prijedora, a kadeti su nastavili sa dominantnim partijama u svojoj ligi visokom pobjedom protiv gradskog rivala, ekipe Željezničara rezultatom 3:0. Pionirska selekcija poražena je od iste ekipe rezultatom 2:1.

U-19: FK Rudar Prijedor - FK Sarajevo 0:1

Strijelci: Viteškić (52')

Početna postava: Šahinović, Numanović, Viteškić, Ibrišagić, Ališah, Demirović, Hodžić, Jovašević, Bijelonja, Buljubašić, Mulalić. U igru su ulazili: Lamadžema, Ramić, Ljukovac, Mešić. 

U-17: FK Željezničar - FK Sarajevo 0:3

Strijelci: Kolenda (30'), Nurković (57'), Delić (69')

Početna postava: Šutković, Šabanović, Delić, Čelik, Nurković, Kolenda, Husić, Pramenković, Duranović, Alajmović, Babić. U igru su ulazili: Bezdrob, Bošnjak, Golijanin, Merdić, Keranović. 

U-15: FK Željezničar - FK Sarajevo 2:1

Strijelci: Šaran (70', 79') - Gradišić (49')

Početna postava: Aleta, Omerkić, Bračković, Muharemović, Kiridžić, Koso, Cerić, Zahirović, Karamehmedović, Redžić, Gradišić.  U igru su ulazili: Muzaferija, Nuhanović, Rahman, Sokolović.

Kadeti su do sada bez greške u svojoj ligi, u devet utakmica su ostvarili toliko pobjeda i na prvom su mjestu sa sedam bodova prednosti ispred prvog pratitelja, banjalučkog Borca. Pioniri su sada na petom mjestu svoje tabele sa 19 bodova iz devet odigranih susreta, dok su juniori na desetoj poziciji.