Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Odigrani susreti selekcija Akademije, pioniri preuzeli vrh tabele omladinske lige
Omladinski pogon

Odigrani susreti selekcija Akademije, pioniri preuzeli vrh tabele omladinske lige

26.10.2020 u 11:30h

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrali su susrete 11., odnosno 13. kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine. Juniori su odigrali svoj susret protiv mlade ekipe FK Krupa na Vrbasu, dok su kadeti i pioniri igrali u gostima protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Juniori su ostvarili pobjedu rezultatom 0-4, pioniri su pobijedili 1-0, a isti rezultat je bio i na utakmici kadeta, ali za mladu ekipu Mladosti. 

U-19: FK Krupa na Vrbasu 0-4 FK Sarajevo
Strijelci: 
FK Sarajevo: Hajdarević 29', Jovašević 42', Viteškić 66', Numanović 89'. 
Juniorska ekipa je nastupala u sastavu: Šahinović, Ćosić, Viteškić, Trako, Tabak, Hodžić, Živković, Jovašević, Hajdarević, Buljubašić, Ramić. Sa klupe su ulazili: Numanović, Forić, Džinović, Mulalić, Hamzić. 

U-17: FK Mladost Doboj Kakanj 1-0 FK Sarajevo 
Strijelci: Berbić 23'
Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Brkić, Numanović, Ibrišagić, Ališah, Ramić, Demirović, Drina, Nurković, Bajrić, A. Mešić, Mulalić. U igru su ulazili: Bijelonja, Lamadžema, E. Mešić. 

U-15: FK Mladost Doboj Kakanj 0-1 FK Sarajevo 
Strijelci: Bezdrob 70'
Za pionire Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo su nastupali: Mehić, Bezdrob, Šehović, Botić, Bašović, Čelik, Hadžiahmetović, Mehmedspahić, Alajmović, Keranović, Babić. U igru su ulazili: Bakaran, Bajrović, Marseli, Šetić. 

Juniori su sada preuzeli 5. poziciju sa 17 bodova, kadeti su na istoj poziciji u svojoj ligi sa 21 bodom, dok su pioniri sada lideri na tabeli sa 30 bodova.
Sve tri selekcije Akademaca iduće kolo igraju na domaćim terenima, juniori će dočekati Radnik iz Hadžića, dok kadetima i pionirima dolazi ekipa FK Tuzla City.