Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pioniri ponovo na vrhu, kadeti remizirali, poraz juniora
Omladinski pogon

Pioniri ponovo na vrhu, kadeti remizirali, poraz juniora

09.11.2020 u 13:00h

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrali su susrete 13., odnosno 15. kola Premijer omladinskih liga Bosne i Hercegovine. Juniorska selekcija je poražena na gostovanju rezultatom 3:0 od mlade ekipe Borca iz Banja Luke, kadeti su remizirali protiv ekipe Olimpika, dok su pioniri istog protivnika savladali rezultatom 0:4. 

U-19: FK Borac BL 3:0 FK Sarajevo 
Strijelci: Vujmilović 18', Čavić 53', Tahrić 78'
Juniorska ekipa je nastupala u sastavu: Šahinović, Ćerimović, Ališah, Simanić, Ramić, Demirović, Tabak, Hodžić, Drina, Karić, Bijelonja. Sa klupe su ulazili: Bajrić. 

U-17: FK Olimpik 1:1 FK Sarajevo 
Strijelci: Martinović 44' - Lamadžema 62'
Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Šutković, Ibrišagić, Ališah, Demirović, Drina, Ljukovac, Nurković, Bijelonja, Lamadžema, Bajrić. U igru su ulazili: Ćerimović, Tabaković, Karić, Pramenković. 

U-15: FK Olimpik 0:4 FK Sarajevo
Strijelci: Bezdrob 6', 44', Hadžiahmetović 18', Mehmedspahić 21'
Za pionire Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo su nastupali: Mehić, Bezdrob, Šehović, Botić, Bašović, Čelik, Hadžiahmetović, Mehmedspahić, Marseli, Šetić, Alajmović. U igru su ulazili: Aleta, Hasanić, Bajrović, Tinjak. 

Juniori sada zauzimaju 7. poziciju na tabeli sa 17 bodova, kadeti su 5. sa 25 bodova, dok su se pioniri sada izdvojili na prvom mjestu na tabeli svoje lige sa 36 bodova iz 15 utakmica, jednim bodom više od prvog pratioca. 

Juniori iduće kolo idu u goste jesenjem šampionu, mladoj ekipi Zvijezde 09, dok kadeti i pioniri dočekuju mlade naraštaje mostarskog Veleža.