Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
SEDAM IGRAČA AKADEMIJE FKS POTPISALO PROFESIONALNE UGOVORE
Omladinski pogon

SEDAM IGRAČA AKADEMIJE FKS POTPISALO PROFESIONALNE UGOVORE

02.04.2022 u 09:20h

Sedam igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo potpisalo je u petak, 1. aprila 2022. godine profesionalne ugovore s kojima ostaju dio Bordo porodice u naredne tri godine. Riječ je o Hamzi Ljukovacu, Mihajlu Jovaševiću, Enedinu Mulaliću, Nerminu Bijelonji, Talhi Tabakoviću, Seidu Pramenkoviću i Armanu Šutkoviću.

Potpisivanju ugovora, koje je upriličeno u press salonu Svetozar Vujović, prisustvovao je šef Akademije Aleksandar Borojević.  

“Iz razgovora s igračima, roditeljima i onima koji brinu o njihovim karijerama vidio sam da je veliko zadovoljstvo, privilegija i čast na njihovoj strani. Ispred Akademije želim da im čestitam na tom činu i da im kažem da smo ovdje za njih da im omogućimo što bolje uslove za rad, a i navijačima i ljubiteljima bordo boje da poručim da je trajno opredjeljenje kluba upravo naša Akademija i mladići koji su ponikli u njoj”, kaže Borojević.   

Fudbalski stručnjak ističe da mladi igrači, bez obzira na to koliko su jaki, upravo prolaze kroz osjetljiv period života u kojem osjećaju sve veća očekivanja i pritisak.

„To je prelazni period kada se od njih očekuje još više. Istakao bih da je jako važno pozvati ove mlade ljude na strpljenje, jer se prelazak iz juniora u seniore smatra jednim od najtežih perioda u karijeri fudbalera. Naš prioritet je jačanje igrača i kretanje prema prvom timu. Svojim radom i kvalitetom, koji će biti prepoznat, trebaju zaslužiti povjerenje trenera. Potpisivanje ovog ugovora za njih znači mnogo više rada, kao i jaču konkurenciju“, pojašnjava Borojević.

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo osigurala je najbolje uvjete za rad s omladincima, a njihov napredak ishod je, ne samo trenažnog procesa, nego i posvećenosti struke u širem smislu.

„U njihovom odrastanju i napredovanju jako je važan odnos školskog i porodičnog okruženja. Uz kvalitetnu komunikaciju i podršku njihovih porodica i škole mi zajedno brinemo o našim igračima“, naglašava šef Akademije FK Sarajevo.

Bordo kolektiv upućuje iskrene čestitke mladim igračima u koje polaže velike nade da će svojim odnosom prema bordo dresu opravdati povjerenje trenera i navijača!