Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
TRI KADETA POTPISALA PROFESIONALNE UGOVORE
Akademija

TRI KADETA POTPISALA PROFESIONALNE UGOVORE

26.07.2023 u 16:00h

Ugovore sa Fudbalskim klubom Sarajevo potpisala su tri kadeta klupske Akademije, koji su u proteklom periodu svojim radom, talentom i prikladnim ponašanjem nagovijestili da bi u budućnosti mogli biti okosnica prvog tima našeg kluba.

Tako su trogodišnje ugovore sa Bordo klubom potpisali Bakir Merdić, Elnes Alajmović i Bakir Koso.  

Bakir Merdić je rođen 21. jula 2006. godine, te je u redove Akademije FK Sarajevo stigao iz ekipe Mladost Doboj Kakanj na kraju sezone 2020/21. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, a za naš U17 tim upisao je 53 nastupa, gdje je postigao i 15 pogodaka.   

Dobre igre u dresu kadeta donijele su ugovor i Elnesu Alajmoviću koji je rođen 3. novembra 2006. godine. Produkt je Akademije FK Sarajevo, a za U17 selekciju je u prethodne dvije sezone nastupio 56 puta, postigavši dva pogotka. Elnes se najbolje snalazi na poziciji lijevog stopera. 

Još jedan produkt Akademije koji je skrenuo pažnju na sebe je Bakir Koso. U protekloj sezoni je postigao 16 pogodaka, upisavši 31 nastup. Bakir je rođen 16. oktobra 2007. godine, a igra na poziciji krilnog napadača. 

Fudbalski klub Sarajevo ovom prilikom čestita našim mladim igračima na potpisivanju ugovora, te im želimo puno sreće i uspjeha u narednom periodu.