Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
U-19 želi pobjedu u nedjelju!
Omladinski pogon

U-19 želi pobjedu u nedjelju!

23.05.2013 u 13:07h

Sjajan nastup naših omladinaca na internacionalnom turniru "Dourges 2013" u Francuskoj je zasigurno odlična uvertira pred 27. kolo Omladinske Premijer lige, u kojoj U-19 selekcija dočekuje vršnjake Željezničara. Defanzivci selekcije, koju sa klupe predvodi Dženan Uščuplić, dosta optimistično gledaju na predstojeći "mali" gradski derbi.

"Očekujem pobjedu. Smatram da tom pobjedom možemo riješiti pitanje prvoplasirane ekipe Omladinske Premijer lige. Iako ima još nekoliko kola do kraja, dobrim rezultatom sigurno bismo se odvojili od pratioca i imali zaista velike šanse da osvojimo naslov. Atmosfera u ekipi je odlična i turnir u Francuskoj je mnogo pomogao kako bi se još više uigrali.", kazao je Alija Čulov.

"U nedjelju očekujem pobjedu. Zaista, nemam šta drugo očekivati. Ekipa je maksimalno spremna i turnir u Francuskoj je došao u pravo vrijeme. Uigrali smo se bolje. Favoriti smo u nedjelju iz jednostavnog razloga što je kvalitet na našoj strani. Ne želimo nikoga da podcijenimo, ali vjerujem u našu pobjedu.", kazao je Haris Muharemović.

U-19 selekcija Sarajeva svoju utakmicu protiv vršnjaka sa Grbavice igra u nedjelju, 26.5., na pomoćnom terenu stadiona "Asim Ferhatović-Hase", sa početkom u 13h. Pridružite se i našem facebook događaju. - Svi na Koševo!