Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
UNAPRIJEĐENI USLOVI ZA BORDO AKADEMCE
Akademija

UNAPRIJEĐENI USLOVI ZA BORDO AKADEMCE

26.09.2022 u 20:30h

Razvoj i unaprijeđenje Akademije FK Sarajevo jedan je od primarnih ciljeva našeg kluba bilo da se radi o kratkoročnim ili dugoročnim planovima. Zbog toga sa ponosom možemo objaviti da će naši akademci koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine sada imati još bolje uslove za rad i razvoj pri Akademiji FK Sarajevo.


Od ove sedmice naši akademci su počeli koristiti novi objekat koji se nalazi u blizini Trening centra u Butmiru. Predviđeno je da u ovom prostoru može boraviti 30 polaznika Akademije, uz dodatno osoblje koje će se brinuti o svim stvarima koje su potrebne za razvoj jednog mladog fudbalera.


ALEKSANDAR BOROJEVIĆ:
„U ime svih fudbalera koji ovdje borave i u svoje lično ime želim da se zahvalim predsjedniku Mirviću i upravi FK Sarajevo što su omogućili ove vrhunske uvjete smještaja, kvalitetnu ishranu, prostor u kojem fudbaleri mogu da posvete pažnju svojim školskim obavezama i sve ostale preduslove koji su potrebni za razvoj jednog sportiste. Želja nam je da u bliskoj budućnosti ovdje budu fudbaleri ne samo iz Bosne i Hercegovine već i iz regiona i da jednostavno prepoznaju da je Akademija FK Sarajevo najbolje mjesto za njihov budući fudbalski razvoj“.

Aleksandar Borojević

Osim soba koje će korisiti polaznici Akademije, u objektu se nalazi posebna soba za masažu, velika zajednička soba za odmor i opuštanje kao i prostorije koje će koristiti direktor Akademije, zajedno sa trenerima, za održavanje analiza i sastanaka. Posebno će se voditi računa o ishrani fudbalera zbog čega su angažovani profesionalci koji će i u tom segmentu dodatno unaprijediti
Akademiju.

Rezultati naših omladinaca u ovoj i prethodnim sezonama, broj reprezentativaca u omladinskim selekcijama, broj mladih igrača u prvom timu kao i izlazni transferi u prethodnih nekoliko godina govore u prilog tome da je Akademija bez konkurencije najbolja u Bosni i Hercegovini. Jasno je da postoji prostor za napredak i otvorenje ovog objekta je samo jedan od planiranih koraka kada je u pitanju podizanje kvaliteta i dodatni razvoj Akademije FK Sarajevo.

 

Klikni OVDJE da pogledaš video.