Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Uščuplić: Sretni smo poslije finala, momci su zaslužili trofej
Omladinski pogon

Uščuplić: Sretni smo poslije finala, momci su zaslužili trofej

10.06.2018 u 15:59h

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo danas su osvojili "Kup prijateljstva". U finalnoj utakmici naša djeca su bila uspješnija od beogradskog Partizana, a trener ekipe Dženan Uščuplić je istakao svoje zadovoljstvo nakon susreta.

"Drago nam je što smo prvi, što smo ovo prvo izdanje turnira na Zlatiboru završili na najbolji mogući način. Organizacija je bila jako dobra i imali smo vrhunske protivnike, te smo na kraju uspjeli doći do finala i sa peharom okončati naše učešće.", rekao je Uščuplić, dodavši:

"Ovakvi turniri su od velikog značaja za našu djecu i drago mi je što smo učestvovali. Težili smo našoj igri, u pojedinim trenucima smo svjesno igrali defanzivno i na kraju nam se dobar pristup isplatio. Momci su odigrali odlično po uslovima, koji su zahtjevali od njih veliku fizičku potrošnju."

"Nakon domaćeg prvenstva, Kupa Kantona, juniorska selekcija je osvojila i ovaj turnir i potvrdila svoj veliki potencijal. Smatram da imamo razloga za zadovoljstvo, mnogo toga dobrog je urađeno.", zaključio je Uščuplić.