Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Visoke pobjede Akademaca u premijerligaškim susretima
Omladinski pogon

Visoke pobjede Akademaca u premijerligaškim susretima

19.10.2020 u 10:30h

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrali su susrete desetog, odnosno dvanaestog kola Premijer Omladinske lige Bosne i Hercegovine. Juniori su odigrali svoj susret protiv mlade ekipe FK Rudara iz Prijedora, dok su kadeti i pioniri igrali u gostima protiv ekipe Krupe iz Krupe na Vrbasu. Juniori su ostvarili pobjedu rezultatom 6-1, a kadeti i pioniri nose puni plijen sa gostovanja rezultatima 0-4 i 0-6.

U-19: FK Sarajevo 6:1 FK Rudar Prijedor

Strijelci:
FK Sarajevo: Viteškić '3, Ramić' 24, Trako '26,'62, Hodžić '36, Buljubašić '62
FK Rudar Prijedor: Jovičić' 80

Juniorska ekipa je nastupala u sastavu: Šahinović, Ćosić, Viteškić, Trako, Tabak, Hodžić, Živković, Džafić, Hajdarević, Buljubašić, Ramić. Sa klupe su ulazili: Omerdić, Jovašević, Džinović, Hamzić, Erić.

U-17: FK Krupa na Vrbasu 0:4 FK Sarajevo

Strijelci: Bijelonja '27,'44, Mešić' 43, Lamadžema '81.

Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Šutković, Ališah, Demirović, Drina, Ljukovac, Kolenda, Bijelonja, Husić, Lamadžema, A. Mešić, Mulalić. U igru su ulazili: Numanović, Ibrišagić, Tabaković, Ramić, Nurković.

U-15: FK Krupa na Vrbasu 0:6 FK Sarajevo

Strijelci: Botić 12', Kovljenović (AG) '30, Bezdrob '49, Mehmedspahić '50, '56, Čelik '65

Za pionire Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo su nastupali: Lulić, Bezdrob, Šehović, Botić, Bašović, Čelik, Bakaran, Šetić, Alajmović, Keranović, Babić. U igru su ulazili: Bajrović, Mehmedspahić, Tinjak, Marseli.

Juniori su sada na 6. poziciji sa 14 bodova, kadeti na 5. sa 21, dok pioniri zauzimaju drugo mjesto sa 27 bodova, 3 manje od lidera u svom takmičenju, ekipe Zrinjskog. Juniori sljedeće kolo gostuju u Krupi na Vrbasu, dok kadeti i pioniri idu u goste ekipi FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.