Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Visoke pobjede kadeta i pionira, juniori dočekuju Željezničar
Omladinski pogon

Visoke pobjede kadeta i pionira, juniori dočekuju Željezničar

09.08.2021 u 12:30h

Kadetske i pionirske selekcije Akademije Fudbalskog kluba prethodnog vikenda odigrali su susrete četvrtog kola Premijer omladinskih liga Bosne i Hercegovine. Obje ekipe su utakmice odigrali na domaćem terenu u Trening Centru Butmir protiv mladih naraštaja ekipe Rudara iz Prijedora, te goste ispratili sa ukupno 10 pogodaka u mreži.

U-17: FK Sarajevo – FK Rudar Prijedor 8:0

Strijelci: Pramenković (5', 27'), Duranović (6', 38', 46'), Janjić (51'), Keranović (53'), Husić (80')

Početna postava: Šutković, Tabaković, Šabanović, Delić, Čelik, Kolenda, Husić, Pramenković, Janjić, Duranović, Babić. U igru su ulazili: Mehić, Hasanić, Bezdrob, Alajmović, Merdić, Keranović.

U-15: FK Sarajevo – FK Rudar Prijedor 2:0

Strijelci: Omerkić (20'), Haskić (35')

Početna postava: Aleta, Omerkić, Bračković, Muharemović, Zulović, Koso, Cerić, Zahirović, Karamehmedović, Gradišić, Haskić. U igru su ulazili: Muzaferija, Kiridžić, Nuhanović, Rahman, Sokolović..

Kadetska selekcija iz četiri kola ima četiri pobjede i nalazi se na prvom mjestu ligaške tabele, dok su pioniri na omjeru 3-1-0 i kao i svoje starije klupske kolege, drže lidersku poziciju u svom takmičenju.

Večeras je na rasporedu i drugo kolo Premijer omladinske lige za juniore, a na rasporedu je derbi susret između naše juniorske selekcije i mladih naraštaja ekipe Željezničara. Utakmica se igra od 18h u Trening Centru Butmir.