Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Visoke pobjede kadeta i pionira, juniori poraženi
Omladinski pogon

Visoke pobjede kadeta i pionira, juniori poraženi

02.11.2020 u 12:00h

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrali su susrete 12., odnosno 14. kola Premijer omladinskih liga Bosne i Hercegovine. Juniorska selekcija je poražena rezultatom 1:2 od mlade ekipe Radnika iz Hadžića, dok su kadeti i pioniri ostvarili visoke pobjede rezultatima 6:1 i 3:1 protiv mlađih naraštaja ekipe FK Tuzla City.

U-19: FK Sarajevo 1:2 Radnik Hadžići 
Strijelci: Hajdarević 12' - Harbaš 23', Rizvo 72'
Juniorska ekipa je nastupala u sastavu: Šahinović, Ćosić, Viteškić, Ćerimović, Ramić, Tabak, Hodžić, Drina, Jovašević, Bijelonja, Hajdarević. Sa klupe su ulazili: Simanić, Bajrić. 

U-17: FK Sarajevo 6:1 FK Tuzla City 
Strijelci: Lamadžema 3', 51', 53', 78', Ibrišagić 13' - Kovačević 58'
Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupili u sastavu: Šutković, Ćerimović, Ibrišagić, Ališah, Simanić, Ramić, Ljukovac, Nurković, Bijelonja, Lamadžema, Bajrić. U igru su ulazili: Tabaković, Drina, Karić, Holenda, Pramenković. 

U-15: FK Sarajevo 3:1 FK Tuzla City 
Strijelci: Mehmedspahić 15', Bezdrob 17', Hadžiahmetović 34' - Jahić 60'
Za pionire Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo su nastupali: Mehić, Bezdrob, Šehović, Botić, Bašović, Čelik, Hadžiahmetović, Mehmedspahić, Marseli, Šetić, Alajmović. U igru su ulazili: Hasanić, Bajrović, Tinjak. 

Juniori sada zauzimaju 6. poziciju na tabeli sa 17 bodova, kadeti su 5. sa 24 boda, dok pioniri idalje drže prvo mjesto na tabeli svoje lige sa 33 boda iz 14 utakmica. 

Akademci iduće kolo idu na gostovanja, juniori će u Banja Luci odigrati svoj susret protiv ekipe Borca, dok kadeti i