Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Završene polusezone za Akademce
Omladinski pogon

Završene polusezone za Akademce

07.12.2020 u 16:00h

Polaznici Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo odigrali su susrete 19. i ujedno posljednjeg kola polusezone Premijer omladinskih liga Bosne i Hercegovine. Kadeti i pioniri su odigrali svoje utakmice protiv mladih ekipa Slobode iz Tuzle, te ostvarili polovičan uspjeh. Kadeti su odnijeli sva tri boda pobjedom 1:0, dok je isti rezultat bio na utakmici pionira, ali za tuzlansku ekipu. 

U-17: FK Sloboda 0:1 FK Sarajevo 
Strijelci: Numanović 46'
Kadeti Akademije FK Sarajevo su nastupali u sastavu: Brkić, Numanović, Ćerimović, Ališah, Ramić, Demirović, Husić, Lamadžema, Bajrić, Buljubašić, Mešić. U igru su ulazili: Ibrišagić, Tabaković, Karić, Nurković, Bijelonja. 

U-15: FK Sloboda 1:0 FK Sarajevo 
Strijelci: Čonjić 66'
Za pionire Akademije Fudbalskog Sarajevo su nastupali: Mehić, Bezdrob, Šehović, Botić, Bašović, Čelik, Bakaran, Hadžiahmetović, Šetić, Alajmović, Babić. U igru su ulazili: Lulić, Mehmedspahić, Bajrović, Marseli. 

Juniori su završili svoju polusezonu malo ranije od ostalih Akademaca, te čekaju drugi dio sezone sa 7. pozicije. Kadeti su svoju polusezonu završili na 4. poziciji na tabeli sa 35 osvojenih bodova iz 19 odigranih utakmica, dok su pioniri porazom završili sezonu na drugom mjestu sa 45 bodova.