Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Igračica SFK 2000 Aida Hadžić sportska ličnost godine u Donjem Vakufu
SFK2000

Igračica SFK 2000 Aida Hadžić sportska ličnost godine u Donjem Vakufu

27.02.2017 u 13:22h

U organizaciji Sportskog Saveza općine Donji Vakuf, u dvorani Doma kulture, održana je tradicionalna manifestacija, sportsko-revijalnog karaktera, gdje su izabrani najbolji sportisti Donjeg Vakufa za 2016. godinu.

Na ovogodišnjem izboru najboljih, dodijeljene su nagrade i priznanja u ukupno trinaest kategorija, a i ove godine na inicijativu portala dvvijesti.info dodijeljena je nagrada Sportska ličnost godine, koja je otišla u ruke Aide Hadžić, igračice SFK 2000 Sarajevo.

Aida Hadžić je rođena 1992. godine u Makarskoj. Završila je gimnaziju i već deset godina uspješno se bavi fudbalom. Za najtrofejniji klub u BiH, za SFK 2000 Sarajevo nastupa od svoje četrnaeste godine i reprezentativka je Bosne i Hercegovine. U prošloj sezoni osvojila je duplu krunu sa SFK 2000 Sarajevo, te je igrala zapaženu ulogu u utakmicama UEFA Lige Prvaka za žene.

“Dobila sam mnogo nagrada u svom životu, ali ove koje sam dobila u svom gradu su najdraže. Ipak je to mjesto, čaršija, mahala gdje sam napravila svoje prve fudbalske korake. Ova nagrada za mene znači mnogo i daje mi novi motiv za dalje uspjehe, jer svaki moj uspjeh je jednim dijelom i uspjeh moga grada. Hvala svim sugrađanima koji su glasali za mene, svakako se zahvaljujem i portalu za nominaciju na anketi.”, izjavila je Hadžić za dvvijesti.info nakon dobivene nagrade.

Čestitamo Aidi i kolektivu SFK 2000 Sarajevo na uspješnim rezultatima i velikom broju zasluženih priznanja.