Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prvo mjesto za SFK 2000 Sarajevo na turniru "Agram 2016." u Zagrebu
SFK2000

Prvo mjesto za SFK 2000 Sarajevo na turniru "Agram 2016." u Zagrebu

11.01.2016 u 15:39h

Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su prvo mjesto na turniru “Agram 2016.”, koji se proteklog vikenda održavao u Zagrebu. Djevojke u Bordo dresovima su u finalnoj utakmici savladale ekipu Pomurja rezultatom 3:0, te su sasvim zasluženo osvojile trofej koji pripada prvoplasiranoj ekipi.

Vrijedi istaći da su igračice SFK 2000 Sarajevo odigrale odličnu grupnu fazu, ostvarivši dvije ubjedljive pobjede, te su u četvrtfinalnoj utakmici ostvarile visoku pobjedu protiv Trnave. Krajnji ishod utakmice glasio je 7:1. Dodajmo i to da je polufinalna utakmica donijela izuzetno zanimljiv susret, u kojem su naše igračice savladale Split rezultatom 1:0.

“U subotu, 9.1.2016. godine ponovo smo učestvovale na međunarodnom futsal turniru u Zagrebu. Kao i svake godine, na turniru su učestvovale najbolje ekipe iz zemalja okruženja, pa sam iz tog razloga posebno zadovoljna igrom koju je pokazao moj tim. Odigrale smo ukupno 5 utakmica i u svakoj zabilježile pobjedu, sa ukupnom gol razlikom 22:1, što pokazuje kolika je dominacija SFK 2000 Sarajevo u Regionu. SFK 2000 Sarajevo od svog osnivanja funkcioniše i postiže rezultate isključivo kao tim, pa zasluge za ovaj rezultat pripadaju svim igračicama i mom stručnom štabu. Tek kada cijeli tim igra dobro, onda takva timska igra može izbaciti i individualne kvalitete, a to je dodatna nagrada i priznanje.”, kazala je trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem.

bordo_dame_najbolje_u_zagrebu_205846_181131_big

Alisa Spahić je ponijela titulu najboljeg strijelca, dok je Mejrema Medić proglašena za najbolju nogometašicu turnira. Mejrema ima tek 16 godina, a uspjela je biti najbolja u seniorskoj kategoriji, što pokazuje da naš tim i u budućnosti ne namjerava padati kvalitetom i rezultatima.

“Ovaj turnir je poznat kao najbolji futsal turnir u Regionu. Svake godine učestvuju prvakinje i najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Austrije i Mađarske, a mi već 13 godina redovno učestvujemo. Naš SFK 2000 Sarajevo je jedina ekipa koja se sa svakog turnira vratila sa peharom za 3., 2. ili 1. mjesto i to je najbolji pokazatelj kontinuiranog kvaliteta našeg tima. Budući da zimska pauza između polusezona Premijer lige BiH traje više od 3 mjeseca, ovaj turnir je odlična premosnica sa kojom održavamo kontinuitet rada i treninga, ali i takmičarskog duha i raspoloženja.”, zaključila je Hurem.

Ovim putem čestitamo našim sjajnim igračima na novom trofeju. Bravo SFK 2000 Sarajevo!


HIFA-HD (1)