Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
72. rođendan FK Sarajevo i premijera filma “Keli”
Vijesti

72. rođendan FK Sarajevo i premijera filma “Keli”

12.10.2018 u 12:00h

24. oktobra 2018. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu FK Sarajevo obilježava 72 godine postojanja uz premijeru dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Sarajeva, Želimiru Vidoviću Keliju, autora Muhameda Bikića.

Film govori o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija, koji je osim bordo dresa nosio i dres reprezentacije Jugoslavije, a  film je snimljen u produkciji Televizije Sarajevo.

U filmu govore Ahmed Osmić, Abdulah Sidran, Kelijevi saigrači Mirza Kapetanović, Faruk Hadžibegić, Mehmed Janjoš, Muhidin Teskeredžić, Zijad Švrakić, Nijaz Ferhatović, Agim Nikolić, igrači gradskog rivala Edin Bahtić i Branislav Berjan, kao i Mehmedalija Zilić. Osim ključnih protagonista, u kadrovima ovog značajnog filma za FK Sarajevo, bili su uključeni i mladi igrači kluba.

Film je snimljen u Sarajevu na lokacijama gdje je pokojni Keli živio, a na kraju i stradao. Nekoliko kadrova je snimljeno u Trening centru Butmir, na nogometnom igralištu koje danas nosi ime Želimira Vidovića Kelija. 

Premijera ovog dokumentarca koji je od posebnog emotivnog značaja za sve ljubitelje bordo kluba, biće upriličena s početkom od 19:00h, a zbog ograničenog kapaciteta i proslave rođendana, ulaz je omogućen zvanicama za pozivnicama.