Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
ALEKSANDAR VASOSKI NAJAVIO: EVROPA I KUP NAŠI SU CILJEVI!
Vijesti

ALEKSANDAR VASOSKI NAJAVIO: EVROPA I KUP NAŠI SU CILJEVI!

10.01.2022 u 13:00h

U press salonu „Svetozar Vujović“ u prostorijama FK Sarajevo, danas je zvanično predstavljen i novi šef stručnog štaba, Aleksandar Vasoski. Medijima se po prvi put na press konferenciji obratio i Ismir Mirvić, predsjednik UO FK Sarajevo, koji je najavio velike promjene u klubu ove sezone.

„Aleksandar Vasoski je bio naša prva opcija za trenera. On je pun energije i entuzijazma da da svoj maksimum, i uvjeren sam da može pokrenuti naše momke i izvući najbolji rezultat. Savršeno dobro poznaje šta je igra na najvišem nivou, a posebno nam je važno jer je specijalista u razvijanju mladih talenata, a to je jedan od prioriteta kojim ćemo se baviti u budućnosti“, istakao je Ismir Mirvić, predsjednik UO FK Sarajevo i Vasoskom poželio dobrodošlicu u Klub.

Novoizabrani šef stručnog štaba Aleksandar Vasoski, jako dobro poznaje strukturu i način igre tima sa Koševa, što je u velikoj mjeri i odredilo njegove zacrtane ciljeve u narednom periodu. „FK Sarajevo je klub sa jako bogatom i dugom tradicijom, i za mene je ovo izuzetna čast i zadovoljstvo. Cilj je naravno pored osvajanja Kupa, odlazak i u Evropu jer sam siguran da klub ima kvalitete da ostvari taj cilj. Međutim ključni faktor je etabliranje mladog pogona iz Akademije u standardne prvotimce, koji možda uspiju da se dokažu pa da u konačnici debituju i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine“, naglasio je Aleksandar Vasoski, novi šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Vasoski je istakao da mu ne smeta kad „pozitivno gori“ oko Kluba, te da je na to navikao i da ga to dodatno motivira. Kako je istakao, planira da igra Sarajeva u proljetnoj sezoni bude puno atraktivnija kako bi privukla što veći broj navijača na tribine, te da u timu očekuje korektnost i dobru atmosferu.

Danas u 13 sati je zakazana prozivka u Kampu Butmir, a 19. januara je planiran odlazak na pripreme u Ljubuški, a 31. januara u Antaliju.