Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Alispahić: Sarajevu želim da ostvari svoje ciljeve
Vijesti

Alispahić: Sarajevu želim da ostvari svoje ciljeve

11.01.2016 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo i Mehmed Alispahić sporazumno su raskinuli ugovor, te pomenuti dvadesetosmogodišnji igrač sredine terena u proljetnom dijelu takmičarske sezone 2015/16 neće nastupati za naš klub. Alispahić je stigao u redove Fudbalskog kluba Sarajevo u zimskom prelaznom roku u sezoni 2014/15, a u toku boravka u našem klubu odigrao je 17 utakmica, postigavši pri tome jedan gol, i to na otvaranju tekuće sezone protiv Drine iz Zvornika u kojoj je Bordo klub slavio pobjedu.

“Došao sam u klub kako bih pokušao da odigram što više utakmica, da se vratim u fudbalski život i da pomognem Sarajevu da ostvari što bolje rezultate, ali to nisam uspio. Zaista ljudi u Fudbalskom klubu Sarajevo bili su korektni prema meni, sve što smo dogovorili je ispoštovano i žao mi je što nisam bio u mogućnosti da opravdam očekivanja i pružim najvjernijim navijačima ono zbog čega sam došao. Pamtit ću samo lijepe trenutke i želim klubu da ostvari sve svoje ciljeve”, izjavio je Alispahić.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Alispahić je nastupao za Iskru, Šibenik, Dinamo, Rijeku, te naše Sarajevo. Ovim putem Mehmedu Alispahiću želimo uspješan nastavak fudbalske karijere.


HIFA-HD (1)