Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Anđušić, Kobiljar i Kouadio na posudbi u NK Travnik
Vijesti

Anđušić, Kobiljar i Kouadio na posudbi u NK Travnik

29.07.2015 u 13:48h

Tri mlada igrača Fudbalskog kluba Sarajevo u narednoj polusezoni boravit će na posudbi u redovima bosanskohercegovačkog premijerligaša, Nogometnog kluba Travnik. Riječ je o Nemanji Anđušiću, Rijadu Kobiljaru i Germainu Kouadiju, koji su tako pojačali konkurenciju u ekipi, koja je prošlu sezonu završila na jedanaestom mjestu ligaške tabele.

“U ovoj polusezoni želim odigrati što više utakmica i putem dobrih igara u Travniku, nametnuti se treneru Uščupliću. Vjerujem da će minutaža koju ću imati meni mnogo značiti u daljnjem razvoju moje karijere”, kazao je Nemanja Anđušić, devetnaestogodišnji fudbaler, koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Fudblaskom klubom Sarajevo u 2014. godini, nakon što je sa dosta uspjeha nastupao za Akademiju Bordo kluba.

“Ova odluka je veoma dobra za mene, zbog toga što ću imati priliku da steknem premijerligaško iskustvo i da igram u kontinuitetu. Puno brže ću se navići na novo takmičenje i bit će mi znatno laške nametnuti se stručnom štabu Sarajeva. Bosanskohercegovačka premijerliga je zaista vrlo zahtjevna i igra se jako oštra, obzirom da šest klubova ispada ove godine iz lige. Nadam se da ću imati jedan uspješan period u narednim mjesecima”, rekao je Rijad Kobiljar, fudbaler koji je rođen 1996. godine i koji je u ljetnom prelaznom roku 2015/16 stigao iz američke univerzitetske lige u redove šampiona Bosne i Hercegovine.

Redove Travnika , pored pomenuta tri prvotimca Sarajeva, u ovom prelaznom roku pojačao je i Alem Plakalo, najbolji strijelac 2. lige Federacije Bosne i Hercegovine iz prošle sezone, kada je svojim golovima značajno pomogao našem partnerskom klubu, Nogometnom klubu Bosna Visoko, da obezbijede plasman u viši rang.

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem želi mnogo sreće našim mladim fudbalerima, koji će u narednom periodu nositi dres Travnika. Sretno momci!


GODISNJE-830x300