Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Balić: Sarajevu želim puno sreće u narednoj sezoni
Vijesti

Balić: Sarajevu želim puno sreće u narednoj sezoni

04.06.2017 u 12:00h

Crnogorski defanzivac, Saša Balić u sezoni 2017/18 neće nositi dres Bordo kluba. Ugovor između kluba i igrača je sporazumno raskinut. U protekloj sezoni, Saša Balić je odigrao 19 zvaničnih utakmica u dresu Sarajeva, a uspio je postići i jedan gol. Debitovao je u našem dresu u derbiju 1. kola na Grbavici protiv Željezničara, a na terenu je u sezoni 2016/17 proveo 1529 minuta.

“Prije svega želim da se zahvalim ljudima u klubu na lijepoj i korektnoj saradnji. Ostaje žal za propuštenim prilikama da na Koševu donesemo bar jedan trofej, ali isto tako vjerujem da će Sarajevo u narednoj sezoni trofej osvojiti, jer klub zaslužuje da bude najbolji u državi. Stručnom štabu i igračima puno sreće želim, a navijačima mogu samo reći da uvijek budu uz igrače kao i do sada.”, rekao je Saša Balić.

Dvadesetsedmogodišnji Balić, rođen je u Kotoru u Crnoj Gori, a prije Sarajeva nastupao je za ASA Tirgu Mures, Kryvbas, Metalurg, Inter Zaprešić, OFK Grbalj i OFK Beograd. Našem, već sada bivšem prvotimcu, želimo puno sreće i uspjeha u nastavku profesionalne karijere.