Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Benko pogodio sa bijele tačke, nevrijeme prekinulo utakmicu između Sarajeva i Novog Pazara
Vijesti

Benko pogodio sa bijele tačke, nevrijeme prekinulo utakmicu između Sarajeva i Novog Pazara

10.10.2015 u 17:20h

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas prijateljsku utakmicu protiv ekipe Novog Pazara na stadionu Veleža u Vrapčićima, a utakmica je završena početkom drugog poluvremena zbog izuzetno jakog nevremena i kiše. Vrijedi istaći da je rezultat nakon 55. minuta glasio 1:0 za Sarajevo, pobjedonosni gol postigao je Leon Benko sa bijele tačke, a prije početka današnje utakmice, Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Edis Kusturica, uručio je prigodan poklon predstavnicima Novog Pazara, sportskim prijateljima Bordo kluba.

IMG_4562

Fotografije sa utakmice pogledajte klikom na LINK.

U prvom poluvremenu utakmice fudbaleri obje ekipe su pokazali dobru igru. Sarajevo je u nekoliko navrata preko Duljevića i Benke prijetilo, dok je za Novi Pazar najbliži golu Bordo kluba bio Radoš Protić, koji je iz jednog slobodnog udarca šutirao preko gola. 

Jedini gol na utakmici postignut je u 17. minuti utakmice. Kombinovali su Okić i Kadušić, a našeg mladog defanzivca prekršajem zaustavlja fudbaler Novog Pazara, te sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Leon Benko i preciznim udarcem postigao gol. 

Vrijedi istaći da je utakmicu zbog povrede u 38. minuti utakmice morao napustiti Matej Delač, standardni golman našeg Kluba, a detaljna dijagnoza biti će poznata u narednim danima.

"Odigrali smo jednu angažiranu utakmicu, po izuzetno teškim vremenskim uslovima. Jaka kiša je padala, te je utakmica zavšena poslije 55. minute iako smo u proteklim danima imali dobro vrijeme na mini pripremama u Čitluku. Nažalost, povrijedio se Matej Delač, a tačnu dijagnozu imati ćemo za dva dana. Nadamo se da nije povreda ozbiljnijeg tipa.", kazao je Šef stručnog štaba, Miodrag Ješić, nakon današnje utakmice.

Fudbalski klub Sarajevo utakmicu protiv Novog Pazara započeo je u sljedećem sastavu: Delač, Kadušić, Almir Bekić, Tatomirović, Barbarić, Rustemović, Radovac, Duljević, Okić, Velkoski, Benko, a u drugom poluvremenu priliku su dobili: Plakalo, Barić, Puzigaća, Mihojević, Mujakić, Hebibović, Herić, Osmanović, Berberović, Amer Bekić, Čataković.


CLANSKE fb