Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Bez pobjednika u utakmici protiv FK Tuzla City
Vijesti

Bez pobjednika u utakmici protiv FK Tuzla City

08.11.2020 u 15:30h

FK Sarajevo danas je u utakmici 14. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine remiziralo sa ekipom Tuzla Citya rezultatom 0:0.

FK Sarajevo započeo je utakmicu u sljedećem sastavu: Dizdarević, Dupovac, Bešić, Oremuš, Pidro, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar, Jukić, Fanimo.

U prvih 20 minuta nije bilo prilika, igralo se većinom na sredini terena, da bi u 21. minuti zaprijetio Tatar dobrim udarcem sa ruba kaznenog prostora, ipak njegov udarac krajnjim naporima brani Fejzić. Samo tri minute kasnije nova dobra prilika za Tatara, ali opet je siguran golman domaćih. Do kraja prvog poluvremena još dvije prilike za Sarajevo preko Tatara i Fanima ali bez promjene rezultata. U samom finišu prvog dijela domaći su ostali sa igračem manje kada Barišić dobija drugi žuti karton.

Drugo poluvrijeme počelo je očekivano, inicijativom Sarajeva. Prijetila je Bordo ekipa već u prvom napadu, ali Rahmanović je za malo bio neprecizan. Nakon toga terenska inicijativa Sarajeva, ali bez većih prilika, najbolje su imali Jukić, Rahmanović, Sušić i Fanimo, ali promjene rezultata nije bilo, te je utakmica završena bez pobjednika.

FK Sarajevo sada se nalazi na prvoj poziciji sa 33 osvojena boda iz 14 odigranih utakmica, a izabranike Vinka Marinovića nakon reprezentativne pauze očekuje utakmica protiv Olimpika na stadionu Koševo.