Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Bordo klub slavio u Zvorniku, tri gola u mreži Drine
Vijesti

Bordo klub slavio u Zvorniku, tri gola u mreži Drine

21.11.2015 u 16:11h

Fudbaleri Sarajeva upisali su novu prvenstvenu pobjedu. Ovog puta, izabranici Miodraga Ješića savladali su ubjedljivo, na gostujućem terenu, ekipu Drine iz Zvornika. Utakmica je završena rezultatom 3:1, a golove za pobjedu Bordo kluba postigli su Rustemović, Okić i Duljević.

Naši fudbaleri angažirano i borbeno igrali su od prvog sudijskog zvižduka, te su još jednom potvrdili sjajnu takmičarsku formu iz posljednjih sedmica. No, prvu priliku na utakmici imali su igrači domaćeg tima. Nikolić je šutirao sa vrha šesnaesterca, a Barbarić izblokirao njegov udarac i loptu izbacio u korner. U 11. minuti naši igrači bili su blizu vodstva. Rustemović je ubacio, Kovačević najviše skočio u šesnaestercu, te glavom šutirao, međutim, njegov udarac zaustavlja stativa. Ipak, deset minuta poslije, igrači u Bordo dresovima su došli do zasluženog vodstva. Amer Bekić se izborio za loptu, uposlio Velkoskog, koji vraća za Rustemovića. Naš veznjak se sjajno oslobađa svojih čuvara i lijepim udarcem pogađa suprotni ugao gola Drine za vodstvo Sarajeva u Zvorniku. Već u narednom napadu, svoj udarac je isprobao Berberović, no, bez promjene rezultata. Blizu pogotka bio je Amer Bekić, koji nije uspio da iskoristi lošu reakciju i poigravanje golmana Drine u 27. minuti.

U 39. minuti, rezultat je glasio 2:0. Amer Bekić je ovog puta u ulozi asistenta. Naš napadač se lijepo zagradio, te uposlio Okića, koji prizemnim udaracem matira nemoćnog Ostojića na golu Drine. Svega dvije minute poslije, novi gol. Duljević se sjajno snašao i koristi grešku golmana domaćina i postiže novi gol u mreži kluba iz Zvornika.

Amer Bekic (bordo dres) izmedju Dragomira Nikolica i Aleksandra Kikica

Sarajevo je na početku drugog poluvremena nastavilo sa napadima. Rustemović je izveo slobodni udarac sa velike udaljenosti, a lopta odlazi pored desne stative gola domaćih. Ubrzo nakon toga, Duljević je ubacio sa lijeve strane, a defanzivci Drine umalo loptu šalju iza leđa svog golmana. Svoj udarac je isprobao i Barbarić, međutim lopta odlazi preko gola. Fudbaleri Drine postigli su gol u 70. minuti. Čulum je izveo slobodni udarac, a Nikolić se najbolje snalazi u šesnaestercu Bordo kluba, te šutira glavom i loptu šalje iza leđa Plakala.

U 74. minuti naš stručni štab je izvršio prvu izmjenu. Umjesto Berberovića u igru je ušao Vedad Gljiva. Pomenuti osamnaestogodišnji ofanzivac, tako je upisao svoj debi u dresu prvog tima Sarajeva. U narednim minutama, naši prvotimci mogli su postići još nekoliko golova. Velkoski je dobro šutirao iz slobodnog udarca, a Ostojić odbranio, a potom su udarci Duljevića, te ponovo Velkoskog, izblokirani od igrača domaćeg kluba.

Do kraja utakmice nije bilo prilika na obje strane, te su naši fudbaleri upisali novu ligašku pobjedu. U narednom kolu, Sarajevo će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati ekipu Travnika.


FK Drina 1:3 FK Sarajevo

Strijelci: Rustemović 22’, Okić 39’, Duljević 41’, Nikolić 70’.

Gradski stadion u Zvorniku, gledalaca: 500, sudija: Husein Terzić, žuti kartoni: Jakšić, Stojanović, Čolović (FK Drina) Amer Bekić, Kallasi (FK Sarajevo).

FK Drina: Ostojić, Šinik (od 46. Radović), Erić, Ivanović, Kikić, Jakšić, Čolović (od 75. Petrović), Stojanović, Čulum, Aleksandar Nikolić (od. 64. Ilić), Nikolić.

FK Sarajevo: Plakalo, Rustemović, Kovačević, Amer Bekić, Okić (od 85. Herić), Velkoski (od 80. Osmanović), Duljević, Almir Bekić, Berberović (od 73. Gljiva), Barbarić, Kallasi.


HIFA-HD (1)