Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Brazilski internacionalci Cesar Augusto Hermenegildo i Emerson Reis Luiz potpisali ugovore sa FK Sarajevo
Vijesti

Brazilski internacionalci Cesar Augusto Hermenegildo i Emerson Reis Luiz potpisali ugovore sa FK Sarajevo

24.11.2015 u 14:26h

Fudbalski klub Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa dva nova igrača. Naime, brazilski internacionalci Cesar Augusto Hermenegildo i Emerson Reis Luiz potpisali su dvogodišnje ugovore sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine, te su zvanično postali dio Bordo kluba. Emerson i Cesar su u proteklim godinama sa dosta uspjeha nosili dres mijanmarskog Yangon Uniteda, gdje su sarađivali sa Šefom stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodragom Ješićem.

2_1

Fotografija: www.fksarajevo.ba - Cesar Augusto Hermenegildo 

Napadač Cesar Augusto Hermenegildo u protekle tri godine nosio je dres Yangon Uniteda, odigrao je 100 utakmica, a postigao je 105 golova. Svoju profesionalnu karijeru počeo je u Atletico Mineiru u Brazilu, gdje je za dvije godine odigrao 50 utakmica i postigao 26 golova. U svojoj dosadašnjoj karijeri nastupa je za CRB, RB Basil, Tupi, Monte Anzul, Fluminense, Francanu i Babacal.

“Sretan sam što sam došao u Sarajevo. Prvi utisci su odlični. Radujem se ponovnoj saradnji sa gospodinom Ješićem”, kazao je Cesar nakon potpisao ugovora.

3

Fotografija: www.fksarajevo.ba - Emerson Reis Luiz

Ofanzivni veznjak Emerson u protekle dvije godine odigrao je 53 utakmice, postigao je 25 golova, te napravio i 24 uspješne asistencije. Osim pomenutog mijanmarskog kluba, Emerson je nastupao još za Guariniju, gdje je počeo karijeru, te za Sao Bernardo, Brasilis, RB Brasil, Inter de Babedouro, Crac, Jataiense, FAS i Cachoeiro.

“Veoma sam sretan što karijeru nastavljam u Sarajevu. Želim se zahvaliti klubu i treneru Ješiću, koji vjeruju u mene”, istakao je Cesar.

Fudbalski klub Sarajevo našim novim igračima želi mnogo uspjeha u Bordo-bijelom dresu.Dobro nam došli!


HIFA-HD (1)