Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Četiri člana Akademije FK Sarajevo potpisali profesionalne ugovore
Vijesti

Četiri člana Akademije FK Sarajevo potpisali profesionalne ugovore

12.06.2018 u 17:47h

Uoči početka priprema za narednu sezonu, Fudbalski klub Sarajevo danas je ozvaničio potpisivanje profesionalnih ugovora sa četiri člana Akademije kluba.Ševkija Resić, Dino Islamović i Numan Kurdić potpisali su ugovore u trajanju od 3 godine dok je Hamza Bešić potpisao ugovor u trajanju od 5 godina.  Pomenuta četvorka je bilježila odlične nastupe u omladinskim selekcijama, a ove sezone se može pohvaliti i osvajanjem Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fotografija FK Sarajevo.

„Kada sam došao u Sarajevo kao jedan od glavnih ciljeva postavljen je kvalitetan rad Akademije. Bili smo prvi u BiH u svim kategorijama, a posebno smo pokazali kvalitet na turniru na Zlatiboru. U budućnosti će većina tih igrača biti priključena prvom timu", kazao je Koordinator za sportski segment FK Sarajevo, Emir Hadžić.  

Nakon Emira Hadžića, predstavnicima medija su se obratili juniori FK Sarajevo.

Fotografija FK Sarajevo.

Ševkija Resić: Potpisivanje ugovora za Sarajevo je veliki dio karijere i drago mi je što sam potpisao. Sarajevo je za mene najveći klub u BiH i želim se dokazati šefu struke. Dat ću sve od sebe da se uklopim.

Hamza Bešić: Potrudit ću se da u sljedećem periodu nametnem treneru prvog tima. Drago mi je što su ovi ljudi prepoznali moj kvalitet i dali mi priliku da se dokažem. Želim se zahvaliti trenerima koji su me trenirali u Akademiji.

Fotografija FK Sarajevo.

Dino Islamović: Kao najmlađem igraču ovdje drago mi je što sam i zvanično član najvećeg kluba na svijetu.

Numan Kurdić: Meni je čast potpisati za FK Sarajevo i nadam se da ću u narednom periodu uspjeti da se dokažem timu.

Dino Islamović je 2001. godište i igra na poziciji lijevog beka, Numan Kurdić je 1999. godište i po vokaciji je stoper baš kao i Hamza Bešić koji je 2000. godište. Ševkija Resić je 1999. godište i igra na poziciji desnog beka i krilnog napadača.